Путин: Запад покушава да сачува своју доминацију по цену глобалне кризе

ОЦЕНИО ДА СЕ САД И ЕУ РУКОВОДЕ КРАТКОВИДИМ АМБИЦИЈАМА И РУСОФОБИЈОМ

* „Ако опседнутост Запада антируским  санкцијама потраје, неизбежно ће довести до најсложенијих, нерешивих последица по Европску унију и најсиромашније земље у региону и свету које се већ суочавају са ризицима глади.  За то ће кривица у потпуности бити на елитама западних земаља, које су спремне да жртвују остатак света како би задржале своју глобалну доминацију”

* Открио да његова земља рачуна да ће ове године имати 87 милиона тона пшенице, што би био рекорд за сву историју Русије и додао: „Недавно смо прославили наш главни празник - Дан победе. Победа је постигнута не само на фронтовима, већ и захваљујући економској моћи наше земље, која се у то време супротстављала индустријском потенцијалу не само Немачке, већ готово целе Европе коју су нацисти поробили

__________________________________________________________

       КРЕАТОРИ антируских санкција руководе се кратковидим пренадуваним политичким амбицијама које бију по народима Европе и САД – оценио је Владимир Путин

       Председник Русије је додатно указао:

       „Те санкције у великој мери изазивају глобалну кризу. Њихови креатори, вођени и русофобијом, у великој мери погађају и њихове националне интересе и економије, благостање њихових грађана. То видимо, пре свега, по наглом порасту инфлације у Европи“.

       На онлајн саветовању о економским питањима, одржаном у Москви, приметио је и да се у неким земљама инфлација приближила 20 одсто (на годишњем нивоу), а у еврозони у целини цене су порасле за више од 11 одсто.

       Посебно је поручио онима који су кренули на Русију:

       „Ако опседнутост Запада санкцијама потраје, неизбежно ће довести до најсложенијих, нерешивих последица по Европску унију, по њене грађане, као и по најсиромашније земље у региону и свету које се већ суочавају са ризицима глади“.

       - За то ће кривица, предочио је, у потпуности бити на елитама западних земаља, које су спремне да жртвују остатак света како би задржале своју глобалну доминацију”.

       На самом почетку саветовања о економским питањима, руски лидер је подсетио да је СССР победио у Великом отаџбинском рату не само захваљујући победама на фронтовима, већ и својој економској моћи:

       „Недавно смо прославили наш главни празник - Дан победе. И желим да подсетим да је то постигнуто не само на фронтовима, већ и захваљујући економској моћи наше земље, која се у то време супротстављала индустријском потенцијалу не само Немачке, већ готово целе Европе коју су нацисти поробили",

       Путин је открио да његова земља рачуна да ће ове године имати 87 милиона тона пшенице, што би био рекорд за сву историју Русије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари