Америчка National Review: Запад и Русија ће поделити Украјину

„КАД ДО ТОГА ДОЂЕ – УКРАЈИНСКА АРМИЈА ЋЕ ВЕЋ  БИТИ СЛАБА И ИСЦРПЉЕНА“

Ова мапа се приписује бившем председнику

Русије Дмитрију Медведеву

* Амерички лист процењује да би за САД и Европску унију организовање контраофанзиве у Донбасу и заузимање Крима било прескупо јер би за такве велике операције била потребна огромна количина опреме и муниције. А и у том случају, тешко да би била успешна без моћне ваздушне подршке

* Бивши амерички амбасадор у СССР-у Џек МЕТЛОК: Украјина треба да одустане од претензија на територије које је већ припојила Руска Федерација и да пристане на преговоре. Украјина ми уз подршку НАТО неће моћи да створи стабилну, функционалну државу у границама из 1991. године. Покушаји да се територије врате силом довешће до даље ескалације сукоба

__________________________________________________________________

         ЗАПАД ће ситуацију у Украјини решити преговорима, А САД и њихови савезници не искључују могућност поделе те земље на два дела – објавио је амерички лист National Review.

         је да ентузијазам Запада у решавању украјинског питања већ почео да опада и да ће и даље опадати.

         То ће украјинске власти ће се суочити са свршеним чином – биће им понуђен сценарио за мирно решење сукоба, при чему Украјина бити буквално подељена на два дела.

         Кад до тога дође, украјинска армија биће исувише исцрпљена и слаба, па неће моћи ни да се успротиви ни да издржи налете руских снага.

Ово би кијевска хунта можда могла добити

да је већ сада спремна на преговоре

         National Review наводи да ово значи да ништа неће бити од граница Украјине из 1991. године.

         Амерички лист процењује да би за САД и Европску унију организовање контраофанзиве у Донбасу и заузимање Крима било прескупо јер би за такве велике операције била потребна огромна количина опреме и муниције. А и у том случају, тешко да би била успешна без моћне ваздушне подршке.

         National Review напомиње да Русија не намерава да напусти своје нове територије, па сценарио поделе Украјине по резултатима мировних преговора у таквој ситуацији изгледа најреалније. И наглашава да су Француска, Немачка и САД већ спремне да прихвате чињеницу да ће на границама НАТО-а имати „дестабилизовану држава“ каква ће бити Украјина.

         Лист процењује да ће Пољској и балтичким државама бити теже него Западу да прихвате такав расплет.

Неонацисти - и они на власти и улични - дошли су главе

ономе што је СССР дозволио да буде "Украјина"

         Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да ће одлуке о условима мира у Украјини „остати на Украјинцима“.

         је да тро важи и за евентуалне територијалне уступке Кијева.

         Бивши амерички амбасадор у СССР-у Џек Метлок рекао је у октобру 2022-ге да Украјина треба да одустане од  претензија на територије које је већ припојила Руска Федерација и да пристане на преговоре.

          Упозорио је да Украјина ни уз подршку НАТО-а неће моћи да створи стабилну, функционалну државу у границама из 1991. године. Покушаји да се територије врате силом довешће, по његовом мишљењу, до даље ескалације сукоба.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари