Директор елитног француског института: Нико око Бајдена не верује у победу Украјине

ПАСКАЛ БОНИФАС: ВЕРОВАЛИ СМО ДА СУ РАТОВИ ПОСТАЛИ СТВАР ТЕХНОЛОГИЈА, А ОПЕТ ЈЕ ВОЈНИК ГЛАВНИ

Паскал Бонифас

* БОНИФАС: Наш председник (Емануел Макрон) каже да „Русија не може и не треба да добије рат“, али „не може“ и „не треба“ су две потпуно различите ствари. Постоји реалност по броју оружја и војника. Русија има четири и по пута више становника од Украјине, а то је важно

_____________________________________________________

          ДИРЕКТОР француског Института за међународне и стратешке односе Паскал Бонифас оценио је да Украјина ништа није добила постављањем на чело своје армије Александра Сирског уместо Валерија Залужног.

          Објаснио је: „Постоје ствари које се не могу променити променом врховног команданта. Чињеница је да Украјина има мање стаовника, па самим тим има и мање војника. Осетно мање него Русија. А рат у Украјини је и рат бројева. Дуго смо веровали да су ратови данас постали ствар технологија, а сада је опет јасно да су кључни војник и његова обученост и мотиви“.

          Бонифас у овом контексту посебно указује:

          - Украјинци све чекају од САД и Запада, а Руси су се сами организовали. Учили су на својим почетним грешкама. Зато иду напред. А ми смо у многим нашим дебатама мешали оно што је могуће са оним што је пожељно. Наш председник каже да „Русија не може и не треба да добије рат“, али „не може“ и „не треба“ су две потпуно различите ствари. Постоји реалност по броју оружја и војника. Русија има четири и по пута више становника од Украјине, а то је важно.

          Француски експерт је открио:

           „Прошлу недељу сам провео у Њујорку. Разговарао сам са људима блиским Бајдену који су присталице помоћи Украјини и нико од њих не верује да ће Украјина победити. Нико у Вашингтону не мисли да Украјина може да победи!“


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари