Frankfurter Allgemeine: Многи на Западу су жртве своје пропаганде да ће Украјина победити

„КАДА БЕРБОК У КИЈЕВУ ГОВОРИ ДА ЋЕ ЕУ УСКОРО СТИЋИ ДО ЛУГАНСКА – ОНА СЕ НАДА ЧУДУ“

"Убица тенкова" - руски систем "Корнет"

* Немачки лист указује: „Садашња блокада у Представничком дому Конгреса САД не слути на добро. Чак су и они који фаворизују војну помоћ Украјини - променили своју реторику. О подршци  њеној „херојској борби за слободу“ више нема говора. У Америци сада тврде да ће помагање Украјини ојачати њихову одбрамбену индустрију и ослабити Москву“

__________________________________________________________________

          УКРАЈИНСКА контраофанзива је пропала. Чак и ако главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни то није сасвим јасно изразио, његове последње изјаве су биле признање те чињенице, објавио је немачки лист Frankfurter Allgemeine.

          Свакодневна саопштења украјинског Генералштаба о успесима не могу сакрити чињеницу да је Русија до новембра 2023. године заузела више територија него што је Украјина могла да освоји, наглашава немачки лист.

          Навео је да су многи на Западу постали жртве сопствене пропаганде.

          Да је руска војска неспособна како западни стручњаци воле да је приказују, Украјинци би је одавно потиснули са заузетих територија.

          Frankfurter Allgemeine наглашава да сами украјински војници Русију називају јаким противником. И указује да је јаз између тежњи и стварности посебно велики на Западу.

          У овом контексту чак потенцира:

          „Када Аналена Барбок у Кијеву говори како ће се ЕУ ускоро протезати од Лисабона до Луганска, изгледа да се нада чуду. Ако Запад заиста жели да Украјина ослободи сву своју територију, потребни су му додатна одлучност и дугорочна стратегија. Стотине украјинских војника свакодневно губе животе док западни политичари чекају и гледају. А Русија рачуна на дуг, крвави рат - и на умор Запада. Сада се Москва вероватно радује што је Украјина нестала са насловних страница новина“.

          Немачки лист процењује:

          „Садашња блокада у Представничком дому Конгреса САД не слути на добро. Чак су и они који фаворизују војну помоћ Украјини - променили своју реторику. О подршци  њеној „херојској борби за слободу“ више нема говора. У Америци сада тврде да ће помагање Украјини ојачати њихову одбрамбену индустрију и ослабити Москву“.

           И закључује: „Ово би требало да се допадне свима онима којима није стало до судбине Бердјанска или Мелитопоља. Њихов лидер је већ дао изјаву: Доналд Трамп обећава да ће окончати рат у року од једног дана ако буде изабран за председника у новембру 2024. И мало је вероватно да ће променити став“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари