Хејнс: Руска војска има потенцијал за пробијање украјинске одбране на доњецком и харковском фронту

ЕЈВРИЛ ХЕЈНС У СЕНАТУ САД РЕКЛА ДА СЕ СУКОБ У УКРАЈИНИ НЕЋЕ СКОРО ЗАВРШИТИ

Ејврил Хејнс

* Бивши саветник шефа Пентагона, пуковник у пензији Даглас МЕКГРЕГОР: САД крију свој пораз у прокси рату против Русије у Украјини. Трпимо велики неуспех у марионетском рату са Русијом у Украјини

_______________________________________________________

         РУСКА војска има потенцијал за пробијање украјинске одбране на доњецком и харковском фронту, изјавила је директорка америчке Националне обавештајне службе Ејврил Хејнс.

         На саслушању у надлежном сенатском одбору, на исту тему је додала:

         „Русија остварује постепени напредак на бојном пољу са потенцијалом за тактичке продоре на фронтовима у Доњецкој и Харковској области“.

         Хејнс је сенаторима рекла и да САД немају обавезу да предвиђају када ће се украјински сукоб завршити, али да не очекују решење ситуације у блиској будућности.

         Бивши саветник шефа Пентагона, пуковник у пензији Даглас Мекгрегор, написао је на свом налогу на мрежи Икс да САД крију свој пораз у прокси рату против Русије у Украјини.

         Додатно је оценио: „Трпимо велики неуспех у марионетском рату са Русијом у Украјини“.

         Министар одбране РФ Сергеј Шојгу изјавио је да руске трупе имају иницијативу дуж целе линије борбеног контакта и да настављају да потискују украјинске оружане снаге са окупираних линија ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области.

          Тешку ситуацију на фронту признао је и главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски. Као врућу тачку навео је Часов Јар, а да ништа мање критична ситуација није за украјинску војску ни на Красноармејском (Покровском) и Кураховском фронту.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари