Министарство одбране РФ: Украјина за седам дана изгубила 5.600 војника

МОСКВА У ВОЈНИ ПОТЕНЦИЈАЛ УКЉУЧИЛА ТЕШКУ РАКЕТУ „САРМАТ“ ОД КОЈЕ НЕМА ОДБРАНЕ

Сармат на девет пари точкова

* Московски војни аналитичар Игор КОРОТЧЕНКО: Сармат ће осетно повећати моћ наше нуклеарне тријаде. У стању је да напада (САД) и преко Северног и Јужног пола. Према различитим проценама, ова ракета носи од 10 до 15 индивидуално навођених нуклеарних бојевих глава

* Председник Асоцијације војних експерата Русије - генерал-мајор у пензији Александар ВЛАДИМИРОВ: Сукоб Русије и Запада се примиче, а у њему ће бити употребљено нуклеарно оружје.  Прво тактичко. Улози страна у овој конфронтацији већи су него икада. Први пут циљеви потенцијално зараћених страна укључују и њихов опстанак. Државни и војни врх Русије мора да „озбиљно размотри такав сценарио и да за њега припреми становништво, привреду и војску“

__________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВО одбране Руске Федерације објавило је да је украјинска армија за недељу дана борби – између 25. августа до 1. септембра - изгубила више од 5,6 хиљада војника.

         Прецизирало је да је у том периоду највише Украјинаца изгинуло на доњецком (2.385), јужнодоњецком (1.025), краснолиманском (540) и купјанском фронту (470).

         Министарство је истовремено потрврдило да је систем одбране земље „оперативно укључен ракетни стратешки систем Сармат“.

         Командант руских Ракетних снага генерал-пуковник Сергеј Каракајев нагласио је да данас не постоји противракетна одбрана која би могла да обори или неутралише Сармат.

         Московски војни аналитичар Игор Коротченко уверен је:

         - Сармат ће осетно повећати моћ наше нуклеарне тријаде. У стању је да напада (САД) и преко Северног и Јужног пола. Према различитим проценама, ова ракета носи од 10 до 15 индивидуално навођених нуклеарних бојевих глава и развијен сет средстава за превазилажење противракетне одбране.

         Сармат је пре свега интерконтинентална балистичка ракета тешке класе на течно гориво, тешка преко200 тона.

         Председник Асоцијације војних експерата Русије - генерал-мајор у пензији Александар Владимиров - оценио је да ће у сукобу Русије и Запада бити употребљено нуклеарно оружје.

         Према његовим речима, рат са неизбежном употреба оружја за масовно уништавање, пре свега нуклеарног тактичког, већ је у припреми.

         „Улози страна у овој конфронтацији већи су него икада. Први пут циљеви потенцијално зараћених страна укључују и њихов опстанак, а за опстанак се могу и морају користити сва средства. Тачка неповратности може достигнута врло брзо. Све може почети од уласка Пољске у украјински сукоб“.

          Владимиров је јавно позвао државни и војни врх Русије да „озбиљно размотри такав сценарио и да за њега припреми становништво, привреду и војску“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари