Остин: Путинова стратегија рачуна с тим да ће Русија дуже издржати од Запада – тако може победити

СЕРГЕЈ ШОЈГУ: ЗА УНИШТАВАЊЕ СВИХ Ф-16 КОЈЕ ЋЕ ДОБИТИ УКРАЈИНА БИЋЕ НАМ ПОТРЕБНО 20 ДАНА

Лојд Остин (Фото: GettyImages)

* Руски војни аналитичари процењују да ће заузимање Авдејевке бити прекретница у украјинском рату

* Министар одбране САД Лојд ОСТИН: „Путин је имао осећај да може да издржи дуже од нас. То је део његове стратегије, њен главни део. Он осећа да ће се Запад уморити да подржава Украјину и да ће Русија ускоро доћи на своје. Ако не наставимо да подржавамо Украјину, Путин ће победити“

_____________________________________________________________

          РУСКИ војни аналитичари процењују да долази до прекретнице у украјинском рату.

          Не само зато што је украјинска „контраофанзива“ пропала, а руска војска напада Авдејевку и заузеће је за неколико дана, што ће отрезбнити и опаметити многе и у Украјини и на Западу.

          Можда је најаважније што прекретница стиже према ономе што на Западу називају „Путиновим планом“.

          Шеф Пентагона Лојд Остин само што је изјавио:

          „Путин је имао осећај да може да издржи дуже од нас. То је део његове стратегије, њен главни део. Он осећа да ће се Запад уморити да подржава Украјину и да ће Русија ускоро доћи на своје. Ако не наставимо да подржавамо Украјину, Путин ће победити“.

          И италијански премијер Ђорђа Мелони управо је рекла: „Видим да су многи уморни (од Украјине). Можда ћемо ускоро доћи до тачке у којој ће сви схватити да нам је потребан излаз. Проблем је пронаћи решење које би било прихватљиво за обе стране, без кршења међународног права“.

          Слику комплетира чињеница да већ данима о Украјини – и поразу Русије – ћуте Олаф Шолц, Емануел Макрон, Риши Сунак и Жозеп Борела. А донедавно на ту тему уста нису затварали...

          Зато сада говори руски министар одбране Сергеј Шојгу.

          Само што је изјавио: „Упркос томе што НАТО Украјини испоручује нове типове наоружања, кијевски режим трпи поразе.

          Оружане снаге Украјине се исцрпљују, а деморализација у њиховим јединицама се шири. Наша војска истовремено иде напред  заузима повољније линије и положаје“.

          Шојгу посебно указује на ефикасно деловање своје ПВО:

          „За протеклих месец дана уништила је преко 1.400 непријатељских оруђа за ваздушни напад, укључујући 37 авиона и шест оперативно-тактичких ракета.

          Желео бих да напоменем да је тих 37 авиона безмало дупло више од броја Ф-16 који ће бити испоручени Украјини. Ово значи да ће нашим ПВО системима за уништавање свих тих Ф-16 бити потребно само 20 дана рада".

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари