Ритер: Руска војска ће однети победу над Украјином до краја лета 2023.

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ОБАВЕШТАЈАЦ И АНАЛИТИЧАР УВЕРЕН: РУСКА ВОЈСКА ЈЕ У УКРАЈИНИ - НЕПОБЕДИВА

Део Украјинаца се више и не пита - ко нас гурну?

* Скот РИТЕР указује да на страни Украјине већ ратују десетине хиљада пољских војника и да ће они одиграти главну улогу у окупацији територија на западу Украјине које је до 1939. године држала Пољска

* Пентагон позвао Кијев да зимско успоравање војних операција искористи за преговоре са Русијом, а британски министар одбране, Бен Волас, за - наставак офанзиве у зимским месецима

__________________________________________________________

       РУСИЈА ће однети војну победу над Украјином до краја лета 2023. године, рекао је пензионисани амерички обавештајац и војни аналитичар Скот Ритер.

       У интервјуу америчком новинару Ендрјуу Наполитану, он је изјавио да се Оружане снаге Русије током наредних 7-8 месеци ка победи неће кретати ни брзо ни лако, али да мислим да ће Руси ипак однети војну победу пре почетка наредне јесени.

       Притом је посебно нагласио: „У Украјини је руска војска непобедива“.

       Он је истовремено уверен да до тада неће бити никаквих преговора.

Скот Ритер

       Ритер указује да је„Варшава је заинтересована за западну Украјину, за оне територије и градове који су били део Пољске 1939. године. Али, пољска војска тренутно нема професионалну обуку нити довољно искуства у борбеним дејствима. Зато ће пољска влада потребне јединице послати у западну Украјину, да наводно помогну влади Украјине, а оне ће потом заузети тај део украјинске територије“.

       Ритер наводи да десетине хиљада пољских војника већ ратују у редовима украјинских Оружаних снага и претпоставља да ће управо они бити први послати на запад Украјине.  А до ње ће стићи без икаквих препрека јер неће морати ни да пресецају државну границу.

       Шеф Здруженог генералштаба Оружаних снага САД - генерал Марк Мили - позвао је Украјину да искористи успоравање непријатељстава током зиме као „прозор“ за преговоре са Москвом.

       Насупрот њему, британски министар одбране Бен Волас позвао је Кијев да "настави офанзиву и у зимским месецима“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари