Ритер: У Украјини може доћи до пада цивилне власти и грађанског рата

СНАГЕ КОЈЕ НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ ПРЕДАЈУ МОГУ СЕ ОКРЕНУТИ ПРОТИВ ЉУДИ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА СЕ ПРЕДАЈУ“

* Скот РИТЕР: Јаз између цивилне владе Владимира Зеленског и његових војних команданата дубок и могао би довести до потпуног колапса Украјине и масовног насиља...

_______________________________________________________

          И НА Западу се све чешће чују гласови који упозоравају да може доћи до пада цивилне владе у Кијеву и доласка војске на власт.

          Бивши амерички војни обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер процењује да је Украјина у дубокој политичкој кризи која је захватила и њену власт и војску.

          Додао је да се украјинска војска поделила на два табора: на реалисте који признају пораз своје земље и оне који само желе да промене тактику и продуже рат са Русијом.

          Ритер упозорава: „Ако владу у Кијеву сруше присталице мира са Русијом, екстремни елементи ће започети грађански рат, који ће Украјину довести до потпуног колапса“.

          По његовом мишљењу, тренутно све води потпуном уништењу Украјине, па је истински патриотски чин окончати рат што је пре могуће да би се сачувао што већи део Украјине:

           „У тој земљи може доћи до избијања грађанског рата јер се снаге које не желе да се предају могу окренути против људи који желе да се предају. То би такође могло довести до унутрашњих репресија. Украјина је у правој политичкој кризи. И биће само горе. Јаз између цивилне владе Владимира Зеленског и његових војних команданата дубок и могао би довести до потпуног колапса Украјине и масовног насиља.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари