Руски дронови три ноћи узастопно разарали дунавске луке; CNN: Украјини сат откуцава

БРИТАНИЈА СВОЈЕ ТЕНКОВЕ РЕКЛАМИРА КАО НЕУНИШТИВЕ У БОРБИ, А КОД РАБОТИНА ИЗГУБИЛА ВЕЋ ДВА

Лучка инфраструктура Измаила

и Ренија више не постоји

* Украјински медији: „Луке у Измаилу и Килији су потпуно уништене. Објекти лучке инфрастуктуре претворили су се у непрекидну ватрену линију“

* Мета ракетних удара било је и полицијско седиште у Дњепропетровску у којем је одржавано „важно саветовање“ украјинских безбедњака. Погинула су најмање 44 учесника тог скупа који је требало да буде тајни

* Упркос свему, амерички државни секретар Ентони Блинкен у Кијеву рекао да Украјина има „извесни напредак у контраофанзиви“. На то је бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер одреаговао речима: „Нека Блинкен покуша да посети Работино. Тамо ће умрети. Може да оде и у Бахмут, али ће и тамо умрети. Где год Блинкен крене на линију фронта - он ће умрети“

_______________________________________________

         БРИТАНСКО Министарство одбране досад је уз своје тенкове Challenger обавезно додавало „Тенк који није имао борбене губитке“.

         Више то неће моћи да чини, осим ако се не упусти у отворено и бесрамно лагање.

         Један Challenger им је пре неколико дана – после директног поготка руске артиљерије -на запорошком фронту „горео као свећа“.

         Данас му се придружио још један.

         Гувернер Запорошке области Јевгениј Балицки објавио је да други уништен 8. септембра за време нових украјинских покушаја да пробију руске одбрамбене линије јужно од Работина.

         Према речима Балицког, први Challenger је плануо услед удара руског противтенковског пројектила „Корнет“. Други такође.

         Балицки је навео да Украјинци имају још четири тенка Challenger у близини Степногорска и два у Орехову, граду који се налази северно од Работина.

         Oво је, међутим, тек један од разлога што је проукрајински Си-Ен-Ен објавио да снаге кијевског режима имају све мање времена за „успешну контраофанзиву” и да Украјини „сат откуцава”.

         Аутори анализе су признали да су наде Кијева у брзи продор на југ одавно избледеле. Додали су да је руска војска „значајно већа од украјинске”, а да Москва више не мора да брине „због могућег губитка савезника”.

         Још су признали да Русија и у „борби на исцрпљивање“ има боље шансе од Украјине. Нимало случајно.

         Руски дронови су трећу узастопну ноћ разарали дунавске луке Украјине. Њен амбасадор у Анкари је турским медијима рекао: „Рој дронова лети ка Дунаву.”

         Украјински су нешто касније објавили: „Луке у Измаилу и Килији су потпуно уништене. Објекти лучке инфрастуктуре претворили су се у непрекидну ватрену линију“.

         Мета ракетних удара било је и полицијско седиште у Дњепропетровску у којем је одржавано „важно саветовање“ украјинских безбедњака.

         Погинула су најмање 44 учесника тог скупа који је требало да буде тајни.

         У Запорожју се нешто слично догодило са зградом регионалног војног тужилаштва.

         За рањене је било потребно неколико возила хитне помоћи.

         Упркос свему овоме, амерички државни секретар Ентони Блинкен у Кијеву је рекао да Украјина има „извесни напредак у контраофанзиви“.

         На то је бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер одреаговао речима:

          „Нека Блинкен покуша да посети Работино. Тамо ће умрети. Може да оде и у Бахмут, али ће и тамо умрети. Где год Блинкен крене на линију фронта - он ће умрети“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари