Русофобски Bild: Битка за југ Украјине после 13 недеља тек почиње

НЕМАЧКИ ЛИСТ ПРИЗНАЈЕ ДА УКРАЈИНЦИ НАПРЕДУЈУ САМО ПО 50-200 МЕТАРА ДНЕВНО, А НЕ ПО НЕКОЛИКО КМ

* „Видео снимци и фотографије са фронта показују да Русија - упркос скоро три месеца интензивног украјинског гранатирања - и даље има изузетно јаку одбрану“

_______________________________________________________

        НЕМАЧКИ новинар Јулиан Репке, познат по својим русофобским ставовима, коментаришући борбе у Запорошкој области, написао је за дневни лист Bild да „засад нема знакова да ће успех Украјине у региону довести до колапса руске одбране“.

        Признао је: нити до значајнијег руског повлачења на југ.

        Репке је навео да је прошла цела недеља откако је украјинска војска стигла до главне линије одбране руске војске у Запорожју и извршила продор на једном делу. Али, још су удаљени од „змајевих зуба“ на такозваној „Суровикиновој линији“.

        Репке је, вероватно тешка срца, написао и ово:

        „Оружане снаге Украјине продиру ка југу и истоку брзином од 50 до 200 метара дневно. Не по неколико километара дневно, како су се надали неки посматрачи-оптимисти“.

         Репке је закључио: „Видео снимци и фотографије са фронта показују да Русија - упркос скоро три месеца интензивног украјинског гранатирања - и даље има изузетно јаку одбрану. Зато после 13 недеља битка за ослобођење јужне Украјине тек почиње“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари