Шведски SwebbTV: Сједињене Државе желе да Русији преотму Крим

ШВЕДСКИ АНАЛИТИЧАР М. СТЕНЛУНД: САД ПОДСТИЧУ КИЈЕВ ДА СВОЈЕ ВОЈНИКЕ ШАЉЕ У РУСКУ „МАШИНУ ЗА МЕСО“

* Магнус СТЕНЛУНД: У позадини свега је амерички интерес за Крим. То полуострво је од највећег интереса, али не за Кијев, већ за Вашингтон. САД желе да одузму Русију могућност да брани Црно море, а Крим да - претворе у америчку војну зону“

_________________________________________________________

        „У УКРАЈИНИ је у току ужасна кланица, Кијев баца људе у машину за млевење меса” – оценио је шведски аналитичар Магнус Стенлунд у анализи написаној за SwebbTV.

        Наводећи да се Кинев тако држи на захтев Вашингтона, Стенлунд је то назвао „врхунцем цинизма од стране Сједињених Држава“. И указао:

        „Кијевски режим наставља да своје војнике убацује у (руску) машину за месо, иако то неће довести ни до било каквих значајнијих резултата, то јест – неће Украјини донети ништа осим нових смрти и патњи“.

         Шведски аналитичар је „Они који су доносили одлуке о украјинској контраофанзиви њеним настављањем покушавају да сачувају сопствени образ. У позадини свега је амерички интерес за Крим. То полуострво је од највећег интереса, али не за Кијев, већ за Вашингтон. САД желе да одузму Русију могућност да брани Црно море, а Крим да - претворе у америчку војну зону“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари