Украјина млазним дроновима атаковала два руска војна аеродрома – код Рјазања и Саратова

У МОСКВИ ОБЈАВЉЕНО ДА СУ ОБА НАПАДА ОДБИЈЕНА, АЛИ ДА СУ ОСТАЦИ ЈЕДНОГ ДРОНА УБИЛИ ТРИ РУСКА ВОЈНИКА

* „Акт одмазде“ био је удар високопрецизним ракетама из ваздуха и са мора по 17 украјинских војних објеката, укључујући командне. Портпарол руског војног врха, генерал Игор Конашенков, нагласио да су успешно разарани украјински „системи војног управљања и са њима повезани објекти одбрамбеног комплекса, чворишта везе, енергетике и јединица“

_________________________________________________________

       МИНИСТАРСТВО одбране РФ саопштило је да је Украјина извршила напад на руске војне аеродроме у Саратовској и Рјазањској области, убивши три руска војника.

        „Ујутро 5. децембра, режим у Кијеву је покушао да изведе ударе совјетским млазним беспилотним летелицама на војни аеродром Дјагилево у Рјазањској области и на војни аеродром Енгелс у Саратовској области“, наводи се у саопштењу.

       У нападу су погинула три војно-техничка лица, а четири су повређена.

       Посебно се наглашава да је руска ПВО оборила украјинске дронове које су летели на малој висини и да су  трупови два руска авиона незнатно оштећени.

       Руско министарство је оценило да се радило о покушајима кијевског режима да терористичким актима поремети борбено деловање далеколетне авијације РФ, а да је „акт одмазде“ био - удар високопрецизним ракетама из ваздуха и са мора по 17 украјинских војних објеката, укључујући командне.

Један од 17 удара по командним

и другим војним тачкама Украјине

       Портпарол руског војног врха, генерал Игор Конашенков, прецизирао је да су успешно разарани украјински „системи војног управљања и са њима повезани објекти одбрамбеног комплекса, чворишта везе, енергетике и јединица“.

       Уз ово је у Москви обелодањено да су амерички комерцијални сателити Maxar снимали стратешки аеродром у Енгелсу непосредно пред покушаје Украјине да по њима удари млазним беспилотним летелицама.

       У међувремену је амерички лист Politico објавио да ће НАТО користити хакере и нове технологије у сукобу у Украјини.

       навео је да „сајбер снаге НАТО помно прате сукоб у Украјини како би пронашле начине да помогну Кијеву и да отежају Русији и другим противницима хаковање инфраструктуре у земљама чланицама НАТО“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари