Функционер горњег дома руског парламента: Ако Србија затражи – Русија ће је заштитити

АНДРЕЈ КЛИМОВ ЈЕ И ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ РУСИЈЕ ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ОДНОСЕ

* „Веома позитивно се односим према Србији и српском народу. Прво од њих – нагласио је сенатор КЛИМОВ - мора да дође захтев. Када смо ми помогли Сирији? Када су нам се обратили. А како замишљате помоћ пружену без молбе? То не би било у складу са Повељом УН“

____________________________________________________________

        РУСИЈА ће моћи да заштити и укаже помоћ Србији ако то затраже власти те земље – ово је у разговору за портал УРА.РУ изјавио утицајни руски сенатор Андреј Климов, заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове и председник комисије за међународне односе Јединствене Русије.

        „Они већ дуже време имају проблема. Веома позитивно се односим према Србији и српском народу. Прво од њих мора да дође захтев. Када смо ми помогли Сирији? Када су нам се обратили. А како замишљате помоћ пружену без молбе? То не би било у складу са Повељом УН“, - рекао је Климов.

        По његовим речима, Србију је сада немогуће заштитити од притиска Запада:

        „Будимо реални. Можемо да заштитимо само оне који то од нас затраже. А Србија стално говори да иде у Европску унију. Можда ће доћи време, говори [председник Србије Александар] Вучић, када ће и они морати да уведу санкције да им не би уништили земљу. Као шеф државе, приближно је нацртао слику. Они ће се одупирати колико год могу. А онда је као - извините“, - рекао је сенатор.

        Раније је Александар Вучић изјавио да Србија не планира да уводи санкције Русији у блиској будућности. Истовремено, према његовим речима, земља је под озбиљним притиском Запада и ускоро би могла да промени ту своју позицију.

         https://ura.news/news/1052626326

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари