Шојгу: Русија формирала девет нових пукова који ће бити укључени у специјалну операцију у Украјини

АВИО-БОМБА КОЈА ЈЕ РАЗОРИЛА БУНКЕР СА УКРАЈИНСКИМ И НАТО-ОФИЦИРИМА ТРИ ПУТА РАЗОРНИЈА ОД „КИНЖАЛА“

* Сергеј ШОЈГУ: Током протеклих месец дана регрутовано је 38 хиљада нових добровољаца за учешће у Специјалној операцији. Ти људи су веома мотивисани, спремни су за извршавање борбених задатака, а неки од њих већ имају и борбено искуство. Многи добровољци, након што им је истекао шестомесечни уговор, враћају се по други и трећи пут на фронт

__________________________________________________

          ФОРМИРАЛИ смо девет резервних пукова који ће бити укључени у специјалну операцију, а комплетно их чине војници по уговору, рекао је министар одбране РФ  Сергеј Шојгу.

          Након разговора у штабу Специјалне операције са командантима група јединица, прецизирао је:

          „Одговарајућу одлуку о новим пуковима донео Генералштаб. Током протеклих месец дана регрутовано је 38 хиљада нових добровољаца за учешће у Специјалној операцији. Ти људи су веома мотивисани, спремни су за извршавање борбених задатака, а неки од њих већ имају и борбено искуство“.

          Додао је: „Многи добровољци, након што им је истекао шестомесечни уговор, враћају се по други и трећи пут на фронт“.

          Oткрио је да сви руски официри-инструктори који изводе додатну обуку са припадницима новоформираних пукова имају иза себе борбено искуство.

           Руски медији, иначе, преносе да је авио-бомба ФАБ-1500, која је уништила командни бункер са украјинским и нАТО-официрима код Бахмута три пута разорнија од крстареће хиперсоничне ракете „Кинжал“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари