РОГОЗИН: Алијанса се и даље бави и војним и нуклеарним планирањем против Русије

УПОЗОРЕЊЕ СТАЛНОГ РУСКОГ ПРЕДСТАВНИКА ПРИ НАТО

  • Не знам - подвукaо је Рогозин - како званичници алијансе могу да Русију називају партнером, па чак и савезником по Савету Русија-НАТО, кад - само који километар од Брисела - њени стратези настављају да на територији Русије означавају мете за будуће ударе - изјавио Дмитриј Рогозин

        НАТО не престаје да прави војне планове против Русије - изјавио је стални представник Москве при западној војној алијанси Дмитриј Рогозин.

        Он је саопштио да су последња открића Wikileaks само потврдила сазнања којима Москва располаже: да се алијанса не бави само просто војним, него и нуклеарним планирањем против Русије. Рогозин је, што је такође значајно, на све ово указао одмах по завршетку заседања Савета Русија-НАТО на нивоу амбасадора.

        Држање НАТО утолико је несхватљивије, оценио је Рогозин, што је Дмитриј Медведев још пре годину дана (у Лисабону) понудио алијанси преговоре о „обостраном одустајању од војног планирања против друге стране“.

        „Не знам - подвуако је Рогозин - како званичници алијансе могу да Русију називају партнером, па чак и савезником по Савету Русија-НАТО, кад - само који килокетар од Брисела - њени стратези настављају да на територији Русије означавају мете за будуће ударе?!“

        Стални руски представник у Бриселу саопштио је да ће његова земља затражити да НАТО  одустане од војног и нуклеарног планирања против Русије и да ће на томе инсистирати свих наредних месеци.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари