Бондарчук снима „Стаљинград“ по технологији коришћеној за „Бетмена“

ФИЛМ СЕ СНИМА У 3D ФОРМАТУ, СА БУЏЕТОМ ПРЕКО 30 МИЛИОНА ДОЛАРА

Фјодор Бондарчук

        РУСКИ режисер и глумац Фјодор Бондарчук снима нови филм о Стаљинградској бици чија премијера треба да буде у јесен ове године.

        За нову верзију „стаљинградске епопеје“ постоји појачан интерес између осталог што се у снимању користи савремена тродимензионална технологија.

        Филм се снима у 3D формату, а његов буџет, како је саопштено, износи више од 30 милиона долара.

        Стаљинградска битка је била преломна у Великом Отаџбинском Рату (тако Руси називају Други светски рат), а продуцент пројекта је Александар Родњански.

        Он о самом пројекту каже: „Ово је прича о људима. Ово није прича из угла генерала и маршала. У нашем филму нема ни једног човека изнад ранга капетана. То је поглед на догађаје изнутра. То је поглед изнутра на догађаје оних људи чији живот, у таквим условима, није могао просечно да траје дуже од 24 часа. А људи који су живели два или три дана сматрани су ветеранима“.

        А режисер Бондарчук овоме додаје: „Увек сам другачије монтирао. Ово је, са једне стране, повратак на стару школу монтаже унутар кадра, то је велики план. Са друге стране, у тим великим плановима постоје нова правила која мораш да поштујеш иначе ће ти гледаоци изгубити вид. И то је, у ствари, талмуд нових знања. То је крајње интересантно“.

        Људи блиски пројекту открили су да се Бондарчук „служи технологијом каква је коришћена у снимању филма о Бетменовим авантурама“.

        Али, понешто је открио је и Метју Блут, стереограф, који је рекао: „Радимо са две камере. Једна је стављена испод, а друга изнад. Тако добијамо дубину мизансцена. Тиме олакшавамо накнадно монтирање унутар кадра јер ће за то бити коришћен и видео направљен компјутерском анимацијом“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари