Да ли је дрога за НАТО циљ или тек средство?

Водећи коментатор првог канала руске државне телевизије поводом заседања СБ УН о Космету

  • Србе настоје да до краја почисте са Косова и Метохије да нико не би морао да положи рачун за поредак који је тамо настао после хуманитарне интервенције НАТО
  • Меркел је у Београду на недвосмислен начин ставила до знања прозападном председнику (Србије) Тадићу  - који се већ шест година из петних жила труди да задовољи њихове (западне) захтеве - да је признање Косова пропусница за Европску унију
  • Косово, Авганистан, а сада и Северна Африка - сви ови објекти `миротворачких` третмана  некако чудно бујају само у  правцу наркотрговине

        ПРВИ  канал руске државне телевизије позабавио се заседањем Савета безбедности УН поводом ситуације на Космету. Прво је водитељка рекла да чланови СБ  нису успели да се договоре, а одмах потом најавила коментар водећег новинара канала Михаила Леонтјева. Факти преносе његов текст у целини:

        „Ипак, здраво!

        САВЕТ безбедности ОУН, који се тешко срца оставио по страни Либију и Сирију, удостоио се коначно да на молбу Србије разматра ситуацију на Северу Косова. А напомињем да је Косово пилот-пројекат војно-хуманитарне активности међународне заједнице. Све остало се десило после.   

        СПИКЕР: Ситуација на Северном Косову, кога претежно насељавају Срби, заоштрила се још у јулу после покушаја албанске власти да стави под контролу административну границу која дели Косово од остатка Србије. Срби су пружили жесток отпор при покушају албанских специјалаца да заузму два гранична прелаза, па су НАТО снаге биле принуђене да се окрену вршењу својих полицијских функција.  

        Дакле, окупациона администрација на Косову не може никоме да преда своје полицијске функције. У сваком случају, у оним регуонима, где још увек Србе нису почистили. А наравно, тако би желели да их почисте. Да нико не би морао да положи рачун за поредак који је тамо настао после њихове хуманитарне интервенције.

        СПИКЕР: «Русија је крајње забринута развојем догађаја на територији покрајине Косово која се, због познатих догађаја, претворила у главну транзитну наркоструктуру Европе – изјавио је шеф Федералне Службе за контролу наркотика РФ Виктор Иванов. Низ процена говори да наркокартели Косова на  транзиту наркотика - како авганистанског хероина, тако и кокаина – годишње зараде око три милијарде евра што два пута премашује буџет те покрајине».     

        Ево, шта Русију тамо брине. А просвећену Европу, далеко више и једино, брине легализација Косова. Зато и сматрају да Косово у првом реду мора признати баш Србија. То јест, управо жртва ампутације.

        Зе време своје недавне посете Београду, Ангела Меркел је на недвосмислен начин ставила до знања прозападном председнику (Србије) Тадићу - који се већ шест година из петних жила труди да задовољи њихове (западне) захтеве - шта је пропусница за Европску унију. Да мора признати Косово! А да први практични корак мора бити албанска администрација на северу Косова. То јест, од Тадића се тражи да Србе на српској земљи остави на милост и немилост албанским наркотрговцима.

        Расположење, које се не подудара превише са европским избором (Београда), осликао је заменик српског премјера.

        СПИКЕР: «Зашто на Косову и Метохији не би били и Руси који су иступили из контингента КФОР? – изјавио је заменик председника владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић. – Он је нагласио: «Важно је да мировне снаге буду непристрасне».

        Међутим, тешко је не приметити извесну пристрасност натовских мировњака према Србији. Макар због циљаног бомбардовања Србије.

        Али, све опсесивнија сртаст за наркотрговину донекле ипак изненађује. Косово, Авганистан, а сада и Северна Африка - сви ови објекти `миротворачких` третмана  некако чудно бујају само у том правцу.

        Једино би требало разјаснити: да ли је то прави циљ или,  ипак, тек средство.

        Ипак, до виђења!»

ПОГЛЕДАТИ: http://www.1tv.ru/news/leontiev/183990

          Михаил Леонтјев

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари