Имају намеру да под зидине Кремља доведу 200.000 Путинових присталица

Изборни штаб руског лидера за 23. фебруар планира нови велики митинг у Москви

* Основна парола митинга биће «Заштитимо своју Отаџбину!  Имамо шта да бранимо!» Као што сви знају, митинг на Поклоној Гори смо одржали под девизом «Ми имамо шта да изгубимо». Тада смо окупили око 140.000 и то је био – рекорд. Сада се надамо новом», изјавио је заменик шефа изборног штаба Алексеј Анисимов

* Прозападна опозиција најављује окупљање 5. марта – дан после председничких избора

          ИЗБОРНИ штаб Владимира Путина објавио је да ће 23. фебруара у Москви организовати – заједно са Општеруским народним фронтом – митинг на који има амбицију да доведе до 200.000 људи.

          Организатори, како је открио заменик шефа изборног штаба Алексеј Анисимов, имају намеру да на митинг позову и самог Путина.

          «Нисмо случајно изабрали 23. фебруар јер је то Дан заштитника Отаџбине. Основна парола митинга зато ће и бити «Заштитимо своју Отаџбину!  Имамо шта да бранимо!» Као што сви знају, митинг на Поклоној Гори смо одржали под девизом «Ми имамо шта да изгубимо». Тада смо окупили око 140.000 и то је био – рекорд. Сада се надамо новом», изјавио је Анисимов.

          Пропутински митинг ће бити одржан на централном московском (Мањежном) тргу. Претходиће му шетња учесника Тверском улицом.

          Прозападна опозиција, која је протеклих недеља демонстрирала на Балотном тргу и Улици Сахарова,  одустала је од  антипутинског митинга највљиваног за 26. фебруар. Саопштила је да ће своје присталице – уколико председнички избори буду нерегуларни – окупити 5. марта у Москви.

          Не треба сумњати да је ова промена или осмишљена или бар одобрена у кабинету америчког амбасадора у Москви Мајкла Мекфола.

          Иначе, `западна фаланга` је имала намеру да 26. фебруара – недељу дана пре председничких избора - `построји` целом дужином главне престоничке саобраћајнице (Баштенског прстена) која је кружног облика.

          Један од формалних организатора овог протеста, новинар Сергеј Пархоменко, обећавао је: «Направићемо свој `живи прстен` око центра Москве. Стајаћемо на тротораима и држати се за руке. Лицем окренути према центру. Неће бити плаката, неће бити говора ни митинговања. Направићемо свој Бели Круг око Кремља».

          Могуће је да се од ове акције одустало јер би антипутинској опозицији за `држање за руке` било потребно најмање 34.000 људи! А можда се иза свега крије намера да се 5. марта уз помоћ `улице` покуша оспорити извесна Путинова победа, макар у првом кругу, ако не коначна.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари