Из 140.000 грла: „Да“ Русији и Путину, „њет“ - обојеној чуми и преврату!

ПУТИНОВИХ ПРИСТАЛИЦА НА ПОКЛОНУ ГОРУ ДОШЛО (ОКО 140.000)

ГОТОВО ДЕСЕТ ПУТА ВИШЕ НЕГО ШТО СУ ОРГАНИЗАТОРИ НАЈАВИЛИ

  • Митинг је отворио политолог Сергеј Кургињан, лидер историјског клуба „Бит времена“, који је позвао окупљене да се супротставе свима који би да и Русију „усреће“ неком „обојеном револуцијом“
  • Потом је наступио позати руски тв-новинар Максим Шевченко и рекао: „Окупили смо се да бисмо могли и даље да се развијамо на путу слободе. Гомилом нас називају они који су наумили  да и Русију доведу до распада. И ми хоћемо поштене изборе, а нећемо - ни „обојени преврат, ни обојену кугу!“
  • Светски познати клизачки тренер Татјана Тарасова: „Ја верујем Владимиру Путину. Знам га. То је умни човек који нашу земљу води исправним путем“

            МИТИНГ присталица Владимира Путина - на Поклоној Гори, који је окупио 130-140 хиљада људи, иако су организатори полицији најавили „до 15.000“ - протекао је мирно, али у борбеном духу и под паролама: „Да - јединству Русије и Владимиру Путину, не - обојеној чуми која би да растури нашу земљу!“

            Митинг је отворио политолог Сергеј Кургињан, лидер историјског клуба „Бит времена“, који је позвао окупљене да се супротставе свима који би да и Русију „усреће“ неком „обојеном револуцијом“.

            „Зато свима таквима говоримо „не“! Зато одлучно кажемо „обојеном покрету“и његовој таштини! Зато најдлучније узвикујемо „не“ свакој деструкцији Русије! Зато кажемо „не“ и америчкој амбасади у коју су навалили сви „обојени“ као краве на појило! Дакле: избацимо „обојено смеће“! Дакле: „да“ јединству патриота! „Да“ нашој политичкој борби, а „њет“ Америци и свима који су са њом!

            У сличном тону је наступио и познати руски новинар Максим Шевченко. Он је, поздрављан аплаузима, изговорио: „Окупили смо се да бисмо могли и даље да се развијамо на путу слободе. Гомилом нас називају они који су наумили  да и Русију доведу до распада. Само, ми смо слободни људи и ми ћемо наћи свој пут. И ми хоћемо поштене изборе, а нећемо - ни „обојени преврат“ ни обојену кугу!“

            На митингу се појавила и Татјана Тарасова, прослављени руски клизачки тренер. Она је дошла да каже нацији иза кога треба да стане:

            „Ја верујем Владимиру Путину. Знам га. То је умни човек који нашу земљу води исправним путем. Зато данас можемо да слободно путујемо по целој пленти, да се одмарамо где пожелимо“, рекла је Тарасова.

Писац Едуард Багиров поздравио је учеснике митинга у Путиново име. Он  је окупљене на Балотном тргу назвао „лезилебовићима“, па наставио: „Данас имамо државу коју је пред нашим очима створио Владимир Путин. Путин је наша победа“.

            Политолог Николај Стариков је апеловао на све који су дошли на Поклону Гору да се не баве онима који су отишли на Балотни трг. При том је нагласио: „Ми са таквима немамо о чему да разговарамо“.

            „Њет колористима! Нас је много више! Ми смо права Русија, њена стабилност и развој“ - рекао је са трибине лидер Савеза православних грађана Русије Владимир Лебедев.

            На митингу је говорио и најпознатији руски тв-коментатор Михаил Леонтјев (ФАКТИ су објавили више његових текстова), који је прво признао: да у животу није видео толико људи на једном месту (као на Поклоној Гори). Оценио је да је и то доказ - шта хоће и кога хоће већинска Русија.

            Леонтјев је, не скривајући сарказам, одбацио шпекулације да је власт организовала долазак својих присталица на митинг. „То мора да је радио КГБ! Јер, све њих су на Балотни трг довели и довезли амерички агенти! Знамо ми добро те Амере!“

            Занимљиво је да је москвоска полиција - зато што је пропутински митинг окупио готово десет пута више учесника него што је било најављено - накратко привела Надежду Корњејеву, једног од његових организатора, иначе потпредседницу Патриота Русије. Њу чека плаћање солидне новчане казне.

ПУТИН: Људи су дошли да подрже ово што радимо!

  • Руски лидер признао да је пријатно изненађен бројем људи који су дошли на митинг на Поклоној Гори,  откривши да му је градоначелник Москве рекао да их је било чак 190.000

            САМ Владимир Путин се, наравно, није појавио на митингу својих присталица. Поред осталог и зато што је био у посети Чељабинску.

            Нагласивши да у слободној Русији сви имају право да митингују и износе своје политичке ставове и захтеве власти, признао је да није очекивао да ће се толико његових присталица наћи на Поклоној Гори.

            „Чујем да је полиција саопштила да је на Поклоној било 134.000 људи. Међутим, управо ми се јавио градоначелник Москве који ми је рекао да је било око 190.000! Чујем такође да има говоркања да је и власт „помогла“ да митинг буде тако масован. Нећ искључујем ни да је и тога можда било. Само, ресурси власти су недовољни да се окупиу 190.000! Очито, људи су дошли да подрже оно што радимо.

            Замољен да прокоментарише то што ће организатори „његовог митинга“ морати да плате новчану казну, Путин је (уз смешак) рекао да не треба да се превише секирају јер је он спреман да плати део казнe.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари