КОНУЗИН: Ђоковић је спој најбољег у српском карактеру и симбол српства

Амбасадор Русије поводом награде Фонда јединства православних народа

  • Новак Ђоковић је у току своје каријере постао предмет националног поноса, пример непоколебљивости и бескомпромисне борбе ради победе и симбол српства, оценио је Александар Конузин

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добио је награду Међународног друштвеног фонда јединства православних народа за изванредан рад на јачању јединства православних народа и утврђивање и промоцију хришћанских вредности у друштвеном животу, саопштио је данас амбасадор Русије у Београду Александар Конузин.

        То је признавање светских достигнућа Ђоковића, истакнутог спортисте који поседује феноменалне способности. У њему видим манифестацију најзначајнијих особина српског карактера, наводи се у саопштењу Конузина.

        Према његовим речима, Ђоковић је у току своје каријере постао је предмет националног поноса, пример непоколебљивости и бескомпромисне борбе ради победе и симбол српства.

        На свечаној церемонији у Храму Христа Спаситеља у Москви, Патријарх Московски и целе Русије Кирил окарактерисао је Ђоковића као „штедрог добротвора, који помаже обнављање светиња на Косову и Метохији“.

        Награда Фонда је додељена 12 пут, а лауреати су, између осталих, били бивши премијер Русије Јевгениј Примаков, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и српски редитељ Емир Кустурица, наводи се у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари