КОНУЗИН: Србија има право на нове пријатеље, али не би било добро да заборави старе

У ЧАЧКУ УРУЧЕНА ДЕЦЕМБАРСКА НАГРАДА ГРАДА

АМБАСАДОРУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У СРБИЈИ

Александар Конузин

  • Русија је међу првим трговинско-економским партнерима Србије и та сарадња је све чвршћа. Поред тога, истакао је Александар Конузин, везују нас култура, традиција и православље. Србија треба да добро процени колико ће је коштати пут у Европску унију

        ЧАЧАК, 21. фебруар 2012. (ФоНет) - Русија нема ништа против тога да Србија има нове пријатеље, али не би било добро да заборави старе и добро треба да процени колико ће је коштати пут у Европску унију, поручио је амбасадор Русије Александар Конузин, коме је данас у Чачку уручена Децембарска награда града.

        Конузин је присуствовао и отварању улице Црвене армије.

        Чачанска и шумадијска земља натопљена је крвљу мојих сународника, који су бранили Србе од оних који су дошли да их убијају и пљачкају. Нажалост поново ничу клице фашизма и онога против чега смо се борили у најсуровијем рату у историји, рекао је Конузин на отварању улице Црвене армије.

        Конузин је нагласио да је Русија међу првим трговинско- економским партнерима Србије и да је та сарадња све чвршћа.

        Поред тога, истакао је Конузин, везују нас култура, традиција и православље.

        После уручења награде, чијег се новчаног дела Конузин одрекао у корист Црвеног крста Чачка, Конузин је одржао предавање о односима Руске федерације и Србије.

        Конузин је признање уручено тек данас, јер је у време свечане  дужностима.

        Одлуку да руски амбасадор добије децембарску награду веæином гласова су донели одборници Скупштине града Чачка.

        Конузину је награда додељена због изузетног доприноса сарадњи чачанских и руских компанија у пласирању производа гревинске индустрије и пољопривредних производа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари