Конузин уручио Пушкинову медаљу Радојки Ковач

ПРИЗНАЊЕ ПРЕДСЕДНИЦИ ДРУШТВА

РУСКО-СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА ИЗ НОВОГ САДА

Радојкa Ковач и aмбасадор Конузин

  • После мог доласка у Србију упознао сам Радојку и одмах смо успоставили међусобно разумевање и схватио сам да је она велики пријатељ моје земље, руске културе и језика. Рада Ковач је увек била заинтересована за сарадњу и покретала је многе иницијативе чији резултати су оправдали разлоге из којих јој се додељује Пушкинова медаља, нагласио је Александар Конузин на свечаности у амбасади Руске Федерације у Београду

        АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Конузин уручио је председници Друштва руско-српског пријатељства из Новог Сада Ради Ковач Пушкинову медаљу, која се од 1999. године додељује за заслуге у области културе, просветитељства, књижевности и уметности и за велику улогу у очувању културног наслеђа, зближавање култура и нација.

        

        „После мог доласка у Србију упознао сам Радојку и одмах смо успоставили међусобно разумевање и схватио сам да је она велики пријатељ моје земље, руске културе и језика. Рада Ковач је увек била заинтересована за сарадњу и покретала је многе иницијативе чији резултати су оправдали разлоге из којих јој се додељује Пушкинова медаља, нагласио је Конузин на свечаности у амбасади Руске Федерације у Београду.

        Амбасадор РФ је указао да и сама церемонија уручења награде представља празник пријатељства Русије и Србије и празник словенске културе.

        Радојка Ковач је била професорка руског језика у школи „20. октобар” у Врбасу, радила је као туристички водич, а тренутно ради у „Србијагасу”.

        Захваљујући се на високом признању, Ковач је истакла да награде не би било без подршке њених сарадника.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари