„Конвој“ стигао до Медведева!

РУСКА ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ

И ДАЉЕ СТОЈИ ИСПРЕД ПРЕЛАЗА ЈАРИЊЕ

  • Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић: - Верујемо да ће се проблем релативно брзо разрешити. По мојим сазнањима, руски председник Дмитриј Медведев преузео је проналажење решења под своју контролу. У супротном, ово ће прерасти у политички скандал. Не знам коме је у Бриселу потребно да забрани прелазак преко Јариња било чије хуманитарне помоћи?!
  • Север Косова је веома обрадовала и вест да ће Русија Србима КиМ до Нове године доставити и 35 тона медицинске опреме

            РУСКИ конвој од 25 „камаза“ пуних хуманитарне помоћи косметским Србима још стоји испред Јариња. Тачније, два су већ садругестране прелаза, али чекају остале, а један је тачно у самом прелазу - ни тамо, ни овамо - па га чувари барикаде, у шали, називају својом „привременом барикадом у тампон зони“.

            Конвој, дакле, вољом окупационе силе коју Борис Тадић, Мирко Цветковић, Вук Јеремић и Борко Стефановић признају за „међународну заједницу“ и бриселског партнера, стоји на месту дуже од 24 сата. Руски возачи и персонал Министарства РФ за ванредне стиуације - окупљени око амбасадора Александра Конузина - не показују ни најмању намеру да се повинују окупаторским захтевима који формално стижу преко Приштине. Одбијају и Мердаре, и пратњу ЕУЛЕКС-а, и да се врате назад!

            У њиховој близини су и председници српских општина севера Косова и начелник округа Радиша Недељковић. И народ, наравно. Сви чекају, сви се надају. А ево шта је Фактима рекао председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић:

            - Верујемо да ће се проблем релативно брзо разрешити. По мојим сазнањима, руски председник Дмитриј Медведев преузео је проналажење решења под своју контролу. У супротном, ово ће прерасти у политички скандал. Не знам коме је у Бриселу потребно да забрани прелазак преко Јариња било чије хуманитарне помоћи?!

            Према Пантићевим речима, север је веома обрадовала и вест да ће Русија Србима КиМ до Нове године доставити и 35 тона медицинске опреме.

            Та опрема за „српске болнице на Косову“ ће бити авионом Министарства РФ за ванредне ситуације Ил-76 бити допремљена у Ниш. Функционер тог министарства, Виктор Јацуценко, изјавио је да је у току „куповина и комплетирање потребне опреме“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари