Лењиново тело да се уклони са Црвеног трга и преда земљи

Захтев `старе руске емиграције` председнику Медведеву и патријарху Кирилу

* Писмо су потписали, између осталих, потомци аристократских породица - кнежеви Дмитриј Шаховски и Николај Чавчавадзе, кнегиња Тамара Шаховска, гроф Сергије Капнист, ствараоци Никита Кривошеин, Алексеј Келин и други

         ПАРИЗ, (ФоНет) - Стара руска емиграција, која највећим делом живи у Француској и Америци, упутила је отворено писмо председнику Дмитрију Медведеву и патријарху Кирилу, у коме тражи склањање мумифицираних посмртних остатака Владимира Иљича Лењина из маузолеја на Црвеном тргу Москве.

         Писмо су потписали, између осталих, потомци аристократских породица, кнежеви Дмитриј Шаховски и Николај Чавчавадзе, кнегиња Тамара Шаховска, гроф Сергије Капнист, ствараоци Никита Кривошеин, Алексеј Келин и други, преноси ВИА.

         У историји Русије никада није било авантуристичније и нечовечније власти него Лењинове, на његовој савести су милиони људи, много их је такође протерано од црвеног терора, пишу потписници.

         Руска емиграција се чуди да највише руководство Русије држи његово тело у маузолеју.

         Чување ове «некрополе» је препрека да емиграција учествује у модернизацији Русије.

         У писму се подсећа на то да се већина грађана Русије, 66 одсто, како је установљено у анкети прошле године, саглашава са сахрањивањем Лењина ван маузолеја.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари