МЕДВЕДЕВ: ГРУ је и даље једна од најбољих специјалних служби на свету

ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ ПОСЕТИО

ГЛАВНУ ОБАВЕШТАЈНУ УПРАВУ ОРУЖАНИХ СНАГА РФ

        ПРЕДСЕДНИК Русије Дмитриј Медведев посетио је ГРУ - Главну обавештајну управу Генералштаба Оружаних снага РФ – и том приликом оценио да је то и даље једна од најбољих специјалних служби на свету.

        Шеф руске државе је саслушао извештај начелника ГРУ, Игора Сергуна, који је рекао да његова служба „стално коригује свој рад узимајући у обзир мењање ситуацију у свету“. Нагласио је да су под посебном контролом њених професионалаца „зоне дејстава терористичких банди, као и маршруте могућег ширења нуклеарног материјала“.

        Медведев је уручио официрима државне награде. Он је истакао да ГРУ остаје једна од најефикаснијих специјалних служби у свету која обезбеђује безбедност и националне интересе земље.

        „Један од кључних задатака рада свих руских специјалних служби, а посебно војне обавештајне службе, јесте борба са међународним тероризмом. Крајње је неопходно откривати канале испорука оружја и финансијска сретства намењена терористима; радити на њиховом предупређењу, онемогућавати постојеће планове злочинаца; у неопходним случајевима треба размењивати информације са нашим партнерима зато што борба против тероризма има глобални карактер.  Достигнућа претходних година су показала да је ГРУ успешно извршавао постављене задатке. У целини узев, војна обавештајна служба ради професионално и ефикасно” - истакао је председник Русије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари