МЕДВЕДЕВ: Мора се спречити утицање извана на политичке процесе у Русији

РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ ТОКОМ 2011. РАЗОТКРИЛЕ

199 ЉУДИ КОЈИ СУ ШПИЈУНИРАЛИ У КОРИСТ ДРУГИХ ДРЖАВА

  • Могуће је да ће се уочи председничких избора активирати бандитска илегала на северном Кавказу, упозорио је Дмитриј Медведев колегијум ФСБ, и зато сте обавезни да преузимате све што је потребно да се то спречи

            РУСКЕ специјалне службе су током 2011. разоткриле 199  људи који су шпијунирали у корист других држава. Међу њима су: 41 страни професионални обавештајац који је деловао на територији Руске Федерације, а 158 су заврбовани агенти, али су само 26-ица руски држављани.

            Ови подаци су саопштени током разговора председника РФ Дмитрија Медведева са колегијумом руске државне безбедности (ФСБ).

            У последње време стране обавештајне службе, нагласио је Медведев, показују појачани интерес за прикупљање информација политичког карактера.

            Шеф руске државе је од ФСБ затражио да контраобавештајци „оперативно реагују на све могуће покушаје утицања извана на друштвене и политичке процесе у Русији“.

            ФСБ је током 2011. осујетила осам терористичких аката и спречила 94 преступа „терористичке усмерености“.

            „Могуће је да ће се уочи председничких избора активирати бандитска илегала на северном Кавказу, упозорио је Медведев колегијум ФСБ, и зато сте обавезни да преузимате све што је потребно да се то спречи“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари