МЕДВЕДЕВ: Сакашвили је „празно место“

БУДУЋИ РУСКИ ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО ДА ЋЕ У ЊЕГОВОЈ ВЛАДИ БИТИ МНОГО НОВИХ ЉУДИ

          ПРЕДСЕДНИК Русије Дмитриј Медведев изјавио је у интервјуу новинарима руских телевизија да има намеру да „суштински промени” сасатав владе.

          Међутим, избегао је да саопшти конкретна имена. Једино је - на питење да ли ће бити нових људи?  - рекао: „Ох, много”.

          Он је прокоментарисао односе Москве са суседним земљама: Украјином, Грузјом, Белорусијом и прибалтичким земљама.

          Оценио је да Русија са Украјином има „партнерске спорове”, али је нагласио да су односи Москве и Кијева прагматични и обострано корисни. Нагласио је да се нада да ће Виктор Јанукович одолети стереотипима и да ће јачати билатералне везе пре свега у интересу Украјинаца.

          Са Грузијом је ситуација мало сложенија - указао је руски председник - зато што смо са том републиком имали оружани конфликт. Без обзира на то, истиче Медведев, Русија нема никаква негативна предубеђења према Грузинима.

          - Председник Грузије Сакашвили је, међутим, празно место, нула. Са било којим политичким лидером који се тамо појави, спреми смо да успоставимо односе - рекао је одлазећи руски председник.

          Шеф Белорусије Александар Лукашенко је, по мишљењу Медведева, „сложен, емотиван човек”. Лукашенко се већ „осврнуо и погледао у многим правцима и донео за себе важну одлуку” - иницирао је потписивање Споразума о Царинској Унији.

          Са корупцијом се мора борити - подвукао је Медведев - држава а не друштвени активисти. Тако је у читавом свету!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари