Хула је опомена до чега доводи шуровање из света са екстремистима

Москва поново упозорила западне земље да не покушавају да према Сирији примене `либијски сценарио`

          ДО  трагедије у сиријском граду Хула , где су убијена деца и невини људи, довеле су финансијска помоћ и илегалне испоруке оружја бојовницима, као и упуштање у игре са различитим врстама екстремиста – изјавио је портпарол руске дипломатије Александар Лукашевич.

          Масакр у Хули, где је 25. маја убијено више од сто људи, постао је детонатор заосзтравања ситуације и у Сирији и око ње. А Лукашевић је још нагласио:

          «Резултати истраге коју су спровеле сиријске власти показали су да је тај злочин био добро испланирана акција наоружане опозиције срачуната на осујећивање политичког решења за сиријску кризу и на довођење Сирије до новог таласа крвавог насиља. Наручиоци и извршиоци тог варварског злочина морају бити најдрастичније кажњени».

          Руска дипломатија је указала и на `реалне узроке који ометају примену Аанановог плана за Сирију`.

          «Ради се, пре свега, о неспремности неких водећих међународних и регионалних играча да делују у складу са логичком налажења политичког решења. Предност се даје сопственом `дневном реду` у којем је главна тачка – смена режима у Дамаску. Хула је опомена до чега доводе дотурање оружја и финансијска помоћ наоружаним бојовницима, заједно са врбовањем страних најамника и шуровањем са екстремистима».

          Лукашевич је оставио без коментара `покушаје да се политички искористи погибија деце и невиних људи за понављање либијског сценарија`. Па наставио: «Упозоравамо да у Сирији може избити грађански рат са конфесионалном позадином и да неки решење виде у иностраној војној интервенцији и гурању сукобљених страна у Сирији ка још непомирљивијој конфронтацији. А истовремено са прстом упире у Русију као у главног кривца чија политика тобоже смета формирању јединствене међународне коалиције и доприноси ширењу гражђанског рата. Само, такав прилаз тешко да може донети добре плодове».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари