Не нишаните целу европску Русију!

РОГОЗИНОВО УПОЗОРЕЊЕ ВАШИНГТОНУ И БРИСЕЛУ

  • Русија није против тога да НАТО прави своју противракетну одбрану, али је против тога да алијанса иза те фасаде формира потенцијал за свој противракетни напад. Против смо и тога да радијус радарских и ватрених система америчке и НАТО ПРО у Европи буде такав да контролише целу европску територију Русије – изјавио стални представник Москве при НАТО  Дмитриј Медведев

        СТАЛНИ представник Русије при НАТО, Дмитриј Рогозин, изјавио да Американци и западна алијанса покушавају да његову земљу вуку за нос свог противракетног штита у Европи.

        «Русија није против тога – објаснио је Рогозин – да НАТО прави своју противракетну одбрану, али је против тога да алијанса иза те фасаде формира потенцијал за свој противракетни напад. Против смо и тога да радијус радарских и ватрених система америчке и НАТО ПРО у Европи буде такав да контролише целу европску територију Русије».

        Москва се са тим, био је недвосмислен Рогозин, никада неће сагласити и зато тражи несумњиве правне гаранције да ти системи неће бити уперени против наших интереса, али такве гаранције ни САД ни НАТО нису спремни да дају.

       Преговорни салдо засад је нула, открио је Рогозин, али наши западни партнери више воле да то прећуткују, чак тврде да је све тобоже у реду. Вашингтон и Брисел, како је реако, повлаче потезе који задиру у саме основе безбедности земље коју називају својим стратешким партнером, а при том нису спремни за договор. Уколико се ништа не промени, Москва ће, додао је Рогозин, предузети «мере компензационог карактера».

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари