Припремали и атентат на Путина

РУСКЕ И УКРАЈИНСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ НЕУТРАЛИСАЛЕ

ТРОЈКУ КОЈА ЈЕ ПЛАНИРАЛА ТЕРOРИСТИЧКЕ АКТЕ У МОСКВИ

Владимир Путин

         РУСКЕ и украјинске специјалне службе неутралисале су териристичку групу која је припремала, поред осталог, атентат на Владимира Путина. Имала је готов план да покуша убрзо након руских председничких избора који ће се одржати 4. марта.

         Двојица њених чланова су, према сазнањима ФАКАТА, ухапшена у Одеси, а трећи је у бекству.

         Добили смо информацију о припреми могућег терористичког напада на руководство Руске Федерације и предузете су неопходне мере безбедности, изјавио је званични представник Федералне службе за обезбеђење Сергеј Девјатов.

         Јавност је, међутим, тек 27. фебруара 2012. године сазнала да су специјалне службе Русије и Украјине осујетиле план атентата на премијера РФ  и председниког кандидата са убедљиво највећим шансама.

         «Федерална служба за обезбеђење предузима све неопходне мере да обезбеди руководство земље и стално анализира ситуацију. Информација о потенцијалној претњи руководству РФ била је добијена у јануару» - рекао је Девјатов.

         Према његовим речима, предузете су комплексне мере и ангажовани сарадници Федералне службе за обезбеђење, Федералне службе безбедности Руске Федерације и Службе безбедности Украјине.

         «Добијена информација је у потпуности проверена и обрађена. Ухапшени су чланови злочиначке групе који су припремали терористички акт» - саопштио је Девјатов.  

         Како сазнају медији, велику помоћ руским специјалним службама у спречавању терористичког акта пружило је руководство Чеченије уз чију је помоћ било реализовано „неколико озбиљних специјалних операција“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари