ПУТИН: Хвала свима који су рекли „да!“ великој Русији!

ВИШЕ ОД 120.000 ЉУДИ ДОШЛО НА МОСКОВСКИ МАЊЕЖНИ ТРГ

ДА ПРОСЛАВИ ПОБЕДУ СВОГ ПРЕДСЕДНИЧКОГ КАНДИДАТА

  • Победили смо у отвореној и поштеној борби. Међутим, ово нису били само избори председника Русије!Ово је био веома важан тест за све нас, за цео наш народ
  • Ово је био тест политичке зрелости, наше привржености самосталности и независности! Показали смо да нам заиста нико ништа не може  наметати!
  • Показали смо (овим изборима) да су наши људи заиста у стању да лако разликују тежњу ка новом, ка обнови од политичких провокација које имају само један циљ - да сруше руску државност и узурпирају власт!  Руски народ је показао да такав сценарио у нашој земљи не може проћи!
  • МЕДВЕДЕВ: Ова победа нам је свима потребна. Потребна је нашој земљи! Потребна је сваком од нас и ту победу никоме нећемо дати! Ова победа је потребна зато што наша земља треба да буде саремена, снажна и независна

        ВИШЕ од 120.000 хиљада људи окупило се синоћ на Мањежном тргу у центру Москве - „уклинивши“ се и у улице које у њега „утичу“ - да прослави избор Владимира Владимировича Путина за председника Руске Федерације.

        На импровизованој трибини заједно су се појавили актуелни шеф државе Дмитриј Медведев и управо изабрани Владимир Путин који ускоро по трећи пут улази у Кремљ.

        Окупљенима - и милионима Руса који су преко својих телевизора пратили директан пренос митинга - прво се обратио Медведев, рекавши: „Данас је добар дан! Хвала што сте овде, што сте са нама, што подржавате нашег кандидата Владимира Владимировича Путина! Наш кандидат убедљиво води, а ја не сумњам - ми ћемо победити. Ова победа нам је свима потребна. Потребна је нашој земљи! Потребна је сваком од нас и ту победу никоме нећемо дати! Ова победа је потребна зато што наша земља треба да буде саремена, снажна и независна и зато је наш кандидат - победник! То је Владимир Владимирович Путин!

        Очито под утиском велике победе, мада сасвим очекиване и предвидљиве, и осећајући енергетику масе својих присталица - Путин је целој нацији показао своје емоције. Перфектно контролишући своје лице, ипак није успео - а можда није ни хтео - да сасвим контролише своје очи. Јер, док је медведев говорио, лако се могло уочити како му се низ мирно лице лагано сливају сузе. Чак се није устручавао да их дискретно обрише.

        А када је узео реч (Факти је преносе у целини), Владимир Путин је понесено изговорио:

        „Драги пријатељи! Желим да се захвалим свим грађанима Русије који су учествовали на изборима председника Руске Федерације. Посебно се захваљујем свима који сте се окупили овде у Москви и свима који који нас подржавају у сваком углу наше огромне, непрегледне Отаџбине. Хвала свима који су рекли „да!“ великој Русији!

        Раније сам вас питао: Да ли ћемо победити?

        Победили смо! (из масе се чује: „Дааа!!!“)

        Победили смо у отвореној и поштеној борби. Међутим, ово нису били само избори председника Русије!

        Ово је био веома важан тест за све нас, за цео наш народ!

        Ово је био тест политичке зрелости, наше привржености самосталности и независности!

        Показали смо да нам заиста нико ништа не може  наметати!

        Показали смо (овим изборима) да су наши људи заиста у стању да лако разликују тежњу ка новом, ка обнови од политичких провокација које имају само један циљ - да сруше руску државност и узурпирају власт!

        Руски народ је показао да такав сценарио у нашој земљи не може проћи!

        Данас смо победили захваљујући подршци огромне већине наших бирача!

        Радићемо поштено и напорно! Успеси неће изостати! Зато позивам све да се ујединимо око народа и наше Отаџбине!

        Обећао сам да ћемо победити и ми смо победили! (Из масе: „Да!!!“)

        Слава Русији! (Из масе. „Славааа!“)

        Приредио: Горан Шимпрага

Путин све убедљивији: 64,57 одсто гласова

        ВЕЋ први круг руских председничких избора донео је убедљиву и сигурну победу Владимира Путина.

        После обраде око 53 одсто гласачких листића, како је објавила Централна изборна комисија, Путин је освојио више од 64,57 одсто гласова (нешто више од 19.000.000).  

        Лидер КПРФ Генадиј Зјуганов - после истог процента пребројаних гласова - има 17,07 одсто, лидер Праведне Русије Сергеј Миронов - 3,71 одсто, лидер ЛДПР Владимир Жириновски - 6,65 одсто, а милијардер Михаил Прохоров - 6,92 одсто. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари