Путин и Медведев почели консултације о новој влади

АКТУЕЛНИ РУСКИ ПРЕДСЕДНИК

ЧЕСТИТАО УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ УПРАВО ИЗАБРАНОМ

  • Изборни резултат је апсолутно убедљив и најбољи је доказ да наши грађани верују курсу који је наша држава имала последњих година - оценио је Дмитриј Медведев честитајући Владимиру Путину избор за новог шефа државе

        АКТУЕЛНИ шеф руске државе Дмитриј Медведев честитао је Владимиру Путину убедљиву победу на председничким изборима одржаним 4. марта.

        Двојица руских лидера срела су се у кремљу, а медведев је том приликом рекао: „Изборни резултат је апсолутно убедљив и најбољи је доказ да наши грађани верују курсу који је наша држава имала последњих година“.

        Медведев је - говорећи о државним приоритетима - указао на „важност обезбеђивања одбрамбене способности и безбедности Русије“.

        Путин је, са своје стране, обећао да ће као нови шеф државе „радити у интересу свог народа Русије, независно од било чије партијске оријентације“. При том је саопштио да су он и Медведев већ започели консултације о формирању нове руске владе и нагласио: „Ово је прави тренутак да се нагласи да је председник Руске Федерације надстраначка фигура и да зато мора радити у интересу целог народа. Главни економски задатак мора бити очување макроекономских показатеља и добрних тенденција које смо, упркос кризним појавама, имали у економији.  Заједно смо одредили социјалне задатке, а они могу да буду остварени једино ако обезбедимо потребни темпо раста наше привреде. Зато данас и можемо да приступимо консултацијама о формирању будуће владе“.

        На конгресу владајуће Јединствене Русије, када је сам постао председнички кандидат партије којој обојица припадају, Путин је обећао да ће управо Медведев доћи на чело нове владе. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари