Путин потписао закон који Американцима забрањује да усвајају руску децу

ОД 1. ЈАНУАРА 2013. НА СНАЗИ И ЗАБРАНА УЛАСКА У РФ

СВИМ ГРАЂАНИМА САД КОЈИ КРШЕ ПРАВА РУСА

        ШЕФ руске државе Владимир Путин - упркос притисцима са Запада и незадовољству Вашингтона - потписао је „Закон Диме Jаковљева“ који забрањује Американцима да усвајају руску децу.

       Закон ступа на снагу 1. јануара 2013, а истовремено прописује забрану уласка на територију Руске Федерације свим грађанима САД који крше права руских држављана.

       Како је саопштио прес секретар председника Русије, Дмитриј Песков, списак лица (Американаца) који потпадају под дејство „антимагнитског закона“  већ је састављен, али неће бити објављен.

       Путин је потписао и указ „О мерама за реализацију државне политике у сфери заштите деце сирочади и деце која су остала без родитељског старања“.

       Указом је поједностављена процедура усвајања деце дечјим сиротиштима, а уведене су и пореске олакшице за усвојитеље.

       „Антимагнитски закон“ усвојила су и Државна Дума (доњи дом руског парламента) и Савет Федерације (горњи дом руског парламента), изазвавши тиме бурну реакцију прозападног дела опозиције, али и појединаца у влади.

       Руски медији су писали да је влада упутила председничкој администрацији низ писама са аргументима против „закона Диме Јаковљева“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари