ПУТИН: Русија је изгубила Први светски рат због националне издаје бољшевика

ДАО САГЛАСНОСТ ДА СЕ УРЕДИ ГРОБЉЕ РУСКИХ БЕЛИХ ЕМИГРАНАТА

У БЕОГРАДУ, ГДЕ СУ САХРAЊЕНА 124 ЦАРСКА ГЕНЕРАЛА 

  • Међутим, кривицу за сепаратни мир, комунисти су искупили у Другом светском рату, рекао је председник

          РУСИЈА је изгубила Први светски рат због националне издаје бољшевичке владе која је закључила сепаратни мира са Немачком - рекао је Владимир Путин у Савету Федерације (горњем дому руског парламента).

          „Наша земља је изгубила тај рат од земље која је на крају и сама била поражена. То је јединствена ситуација у историји човечанства. Изгубили смо од Немачке, која је, након неког времена и сама капитулирала пред Антантом. Нова бољшевичка влада је извршила акт националне велеиздаје и она се плашила да то призна због партијских интереса“ - указао је руски лидер.

          Део историчара сматра да су потписивањем Брестовског мира и излазком Русије из рата бољшевици извршили раније преузете обавезе пред Немачком за подршку коју јим је пружила у освајању власти у Русији.  

          „То је, дакле, била издаја. Очигледно је да су се баш због тога бојали и нису желели да о томе говоре...  Али, бољшевици су своју кривицу пред земљом искупили током Другог светског рата и то је истина. Нећемо да помињемо цену тога“ - објаснио је Путин.

          Према речима руског лидера, пораз у Првом светском рату плаћен је губитком огромних територија и огромним бројем људских жртава.  

          Путин је, иначе, дао сагласност да се издвоје средства за уређивање гробља руских белих емиграната у Београду где су сахњена 124 царска генерала и много војника.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари