Путин везе са Русима по свету поверио Александру Бабакову

ПРЕДСЕДНИК РФ ИМЕНОВАО ИМЕНОВАО СВОГ ПРЕДСТАВНИКА

ЗА ВЕЗЕ СА СУНАРОДНИЦИМА У ИНОСТРАНСТВУ

Александр Бабаков

  • Бабаков је био потпредседник Државне Думе, а уверен је да Евроазијска Унија, која треба да буде формирана 2015. године, мора да има не само наднационалне органе, већ и заједничку банку и јединствену валуту
  • Бабаков је био један од кључних руских учесника међународне конференције одржане у Сава центру прошле године о европској изборној 2012. години, а наступио је такође на београдском скупу о ОДКБ

          ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин указом је именовао Александра Бабакова за свог специјалног представника за везе са организацијама сународника у иностранству, саопштено је на сајту Кремља.

          Бабаков је ранијом одлуком премијера Русије Дмитрија Медведева ушао у састав владине комисије за питања социјално-економског развоја Северно Кавкаског федералног округа.

          Он је - од 2007. до 2011. године - био заменик председника Државне Думе петог сазива.

          Говорећи на округлом столу у Москви, новембра 2011. године, Александар Бабаков је упозорио да у основи постсовјетске интеграције треба да буде економска сврсисходност, а да би се форсирање њеног темпа негативно одразило на формирање Евроазијске Уније (ЕАУ).

          „Искуство Европске Уније траба да нам покаже да у интеграционом процесу не реба да буде форсирање темпа у односу на срврсисходност” - завршио је Бабаков.

          Он је том приликом закључио да Евроазијска Унија мора да има не само наднационалне органе, већ и заједничку банку и јединствену валуту.

          Бабаков је био један од кључних руских учесника међународне конференције одржане у Сава центру прошле године о европској изборној 2012. години.

          Говорио је такође на београдском скупу о ОДКБ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари