«Ако је Путин за воланом, сви смо на добром путу»

Колона од 5000 аутомобила Путинових присталица провезла се главном саобраћајницом Москве

* Учесници `трке` своја возила су облепили углавном истим портретима Путина и на њима истакли заставе Русије, заставе са портретом свог кандидата на плавој подлози и натписом «Ја сам за Путина и - готово»

         СИГУРНО  нисте заборавили и никада нећете заборавити, поготово ако сте и сами у њима учествовали, оне вожње аутомобилима који трубе са заставама Србије – после злата наших кошаркаша, одбојкаша и ватерполиста или тријумфа Новака Ђоковића. Е, тако су главном московском саобраћајницом, кружном улицом Садовое каљцо, прошле хиљаде присталица Владимира Путина.

         Акција је названа «аВВтоParty», а један од њених организатора, Максим Перлин, изјавио је да је у `конвоју` било око 5 хиљада аутомобила који су „затворили“ Садовое каљцо.

         Акцију је реализовао омладински покрет «Мрежа Путинових присталица». Организатори су нешто раније саопштили да ће у акцији учествовати до 1,5 хиљада људи.

         Оснивач «Мреже присталица Путина» Владимир Табак рекао је да се за акцију било пријавило 400 људи.

         Учесници `трке` своја возила су облепили углавном истим портретима Путина и на њима истакли заставе Русије, заставе са портретом свог кандидата на плавој подлози и натписом «Ја сам за Путина и - готово».

         На неким возилима је на задњем стаклу могао се видети натпис «Путин волани». Неколико аутомобила је прошло спољном страном Садовог каљца са заставама и симболима Јединствене Русије. 

         У акцији су учествовали, поред путничких и теретна возила, чак и таксисти.

         Један од најкреативније окићених аутомобила, био је црни џип са портретом Путина и натписом: «Ако је Путин за воланом, сви смо на добром путу».

         Организатори су одлучили да не одрже такмичење за најбоље украшено возило да се не би стварале гужве. Гласање о најбоље окићеном возилу обавиће се интернетом.

         Учесници су се окрепили у једном клубу. Била је то, заправо, права журка на коју се могло ући једино уз паролу «За Путина».

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари