Имаћете девет милијарди долара добити годишње

Путин понудио Украјини да се укључи у Царинску унију Русије, Белорусије и Казахстана

  • Кијев има намеру да са ЕУ потпише споразум о слободној трговини и Царинској унији предлаже сарадњу по формули 3+1

          УКРАЈИНИ је много боље да се придружи Царинској унији Русије, Белорусије и Казахстана него да тежи уласку у Европску унију потшто украјинска производња тешко да може да се пробије на европско тржиште – поручио је Кијеву руски премијер Владимир Путин.

          „Украјина од ММФ узима 10 милијарди долара које у 15 година жели да искористи за подршку својој привреди, а уласком у нашу тројну Царинску унију годишње би имала добит од девет милијарди долара. Истина је, ММФ тај кредит Украјини даје под повољним условима, али је то ипак кредит који се мора враћати, а у Царинској унији Украјину чека 9 милијарди добити у само једној години, а то је велика разлика“ – разјаснио је Путин.

          Руски лидер је отишао и даље, рекавиши: „Украјинску пољопривредну производњу у ЕУ нико не чека раширених руку. Можда ће успети, да будем сликовит, да извезе у ЕУ два литра млека. То ће бити све!“

          Кијев засад не жели у Царинску унију Русије, Белорусије и Казахстана и предлаже „сарадњу по формули 3+1“. Штавише, жели да до краја 2011. са ЕУ потпише споразум о слободној трговини.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари