„Конфучије“ Путину за став о Либији, Чеченију и подизање војне моћи Русије

КИНЕСКА НАГРАДА ЗА МИР РУСКОМ ЛИДЕРУ

Путин на прослави 50. годишњице популарног ТВ шоуа „КВН”

  • Награда Путину биће додељена 9. децембра у Пекингу, уочи доделе Нобелове награде за мир, коју ће ове године примити Елен Сирлеф и Лејмаг Гбове из Либерије и Тавакул Карман из Јемена

        ПЕКИНГ - Премијер Русије Владимир Путин добитник је овогодишње Награде за мир „Конфучије“, коју додељује Удружење кинеских универзитетских професора.

        У образложењу одлуке наводи се да је Путиново ангажовање на очувању мира било изузетно, а посебно признање руском премијеру одаје се због противљења НАТО акцији у Либији.

        Кандидати за награду били су и немачка канцеларка Ангела Меркел и Јуан Лонпинг, који је изумео нову хибридну врсту пиринча.

        Награда Путину биће додељена 9. децембра у Пекингу, уочи доделе Нобелове награде за мир, коју ће ове године примити Елен Сирлеф и Лејмаг Гбове из Либерије и Тавакул Карман из Јемена.

        Према речима члана Удружења кинеских универзитетских професора Жиао Дама, Нобелова награда се у великој мери удаљила од мира и западне вредности више нису идеалне, па је очигледно да им је потребна алтернатива.

        Он је објаснио да је руском лидеру награда додељена зато што је много учинио за подизање војне моћи Русије и зато што је успео да угуши побуну у Чеченији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари