Нама треба велика Русија, а не велики потреси!

Митинг подршке Путину окупио у Петрограду 60 хиљада људи

* Нећемо дозволити да неко други одређује судбину наше државе уместо нас. Желимо да живимо, радимо, васпитавамо своју децу у стабилној, снажној, независној и богатој земљи» - стоји у тексту резолуције која је усвојена у Петрограду

*  Шеф Путиновог изборног штаба – светски познати руски филмски режисер Станислав Говорухин – оценио је да митинзи прозападне опозиције само повећавајуПутинову  популарност у очима бирача

* Да није било ових митинга, Русија би Путину можда дала мање гласова на председничким изорима него што ће му дати 4. марта - изјавио је Говорухин

         МИТИНГ «Нису нам потребни велики потреси, нама треба велика Русија» - одржан у Петрограду - окупио око 60 хиљда присталица премијера РФ Владимира Путина као председничког кандидата.

         Митинг је одржан испред Велике концертне сале «Октобарска» на Лиговском проспекту. Организовала га је Федерација синдиката Санкт-Петербурга и Лењинградске области.

         «Није било никаквих инцидената» - саопштила је полиција.

         Учесници митинга су усвојили резолуцију у којој су посебно истакли да осуђују «покушаје да се доведе у сумњу легитимност народне воље» и одбацили «сваки позив на дестабилизацију ситуације у земљи и незаконите акције». Заложили су се за еволутивни развој земље и дијалог са властима. 

         Резолуција садржи и позив свим грађанима Петрограда да изађу на председничке изборе 4. марта.

         «Наступило је време да се устане у одбрану наших заједничких достигнућа и интереса. Нећемо дозволити да неко други одређује судбину наше државе уместо нас. Желимо да живимо, радимо, васпитавамо своју децу у стабилној, снажној, независној и богатој земљи» - стоји у тексту резолуције.

Станислав Говорухин

         Готово у исто време, шеф Путиновог изборног штаба – светски познати руски филмски режисер Станислав Говорухин – оценио је да ће митинзи прозападне опозиције само повећати популарност премијера у очима бирача.

         После парламентарних избора одржаних 4. децембра 2011. године, на којима је владајућа Јединствена Русија добила готово 50 одсто гласова, у више руских градова одржана је серија митинга чији су учесници говорили о многобројним кршењима изборне процедуре и исказивали неслагање са резултатима гласања. Највеће акције протеста одржане су у Москви 10. и 24. децембра, као и 4. фебруара. Сваки митинг је окупио неколико десетина хиљада људи.

         «Да није било ових митинга, Русија би Путину можда дала мање гласова на председничким изборима него што ће му дати 4. марта!» - изјавио је Говорухин у интервјуу телевизији РЕН.

         Режисер-политичар је изразио уверење да ће Путин победити у првом кругу и то са «добрим резултатом».

         «Знам расположење људи, знам да се однос према Јединственој Русији разликује од односа према Путину. - Дагестан, Чеченија – тамо ће за њега да гласају 100 одсто и то не због тога што ће то бити намештено» - предочио је Говорухин.

         «Пошаљите тамо и дивизију посматрача, свеједно ће бити 99 одсто. У Чеченији ће можда бити и свих сто одсто – и нећу се изненадити ако тако и буде» - додао је режисер.

         Говорухин се пожалио што мора да на «непоштену агитацију» опозиције одговара истом мером и истакао да је потребно са опозицијом разговарати на «њеном језику». «Мене је срамота у име мог кандита, мене је срамота да гледам ту хоп-кампању у којој се баљезга све и свашта. Ја им зато одговарам њиховим језиком» - ракао је познати филмски режисер.

         «То су мајмуни, они не желе да живе по својим законима, својој традицији. Они желе да живе на начин како живи Запад, они желе да имају ону демократију коју има Запад» - уверен је Говорухин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари