ПУТИН: Америчке антиракете изазваће озбиљне конфликте, али их се не бојимо

ДИСКУСИОНИ КЛУБ `ВАЛДАЈ`: Руски премијер упозорио Вашингтон да ризикује погоршање односа Москвом

  • Немачки учесник дискусије Александар Рар открио да се Путин није устручавао да каже да се у односима Москве са Вашингтоном – буду ли се Американци и даље држали својих планова да у Европи обавезно направе своју ПРО – могу појавити веома озбиљни конфликти којих се Русија не боји        
  • Путин је, изјавио је Рар, отворио и питање: како било могуће да НАТО  онако бомбардује Либију, да је разара целокупном војном авијацијом, као Србију због Косова, а да затим још на најгрознији начин буде ликвидиран и сам Гадафија
  • Прогнозе говоре да ће Путин на наредним председничким изборима убедљиво победити, освојивши 65-70 одсто свих гласова

          РУСКИ  премијер Владимир Путин рекао је учесницима Дискусионог клуба „Валдај“ да ће у рускјо-америчким односима доћи до компликација уколико САД  не одустану од противракетне одбране у Европи.

          Према сведочењу једног од учесника, функционера Немачког спољнополитичког друштва Александра Рара, руски лидер је своју позицију образложио овако:

          «Путин се није устручавао да каже да се у односима Москве са Вашингтоном – буду ли се Американци и даље држали својих планова да у Европи обавезно направе своју ПРО – могу појавити веома озбиљни конфликти».

          Рар је већ годинама редовни учесник валдајских сусрета са Путином, а и ранијих година је углавном он био тај који је чинио јавним оно што је руски лидер говорио. Зато има смисла `начуљити уши`.

          «Путин је – открио је Рар – саопштио да се Русија таквих могућих конфликата не боји. Он је нагласио да би много више волео да се настави започето `растерећивање` руско-америчких односа, али је истовремено приметио да Москви поводом ПРО предстоје веллике битке и са наредном америчком администрацијом. Чак је упозорио да ће ПРО и у наредном периоду за Русију бити главни изазов који долази из САД  и од Запада у целини».

          Путин је, саопштио је Рар, још упоредио војну операцију НАТО против Либије са оним што је алијанса пре десет година урадила са Србијом због Косова.

          «Путин је, тврди Рар, отворио питање: како било могуће бомбардовати Либију, разарати је целокупном војном авијацијом, као Србију због Косова, а затим још на најгрознији начин ликвидирати и самог Гадафија?!»

          Истовремено са овом информацијом, у Москви је објављена и прогноза ауторитетног политолога Андраника Миграњана да ће Путин на наредним председничким изборима убедљиво победити, освојивши 65-70 одсто свих гласова.

          А такође да Путин и садашњи шеф руске државе, Дмитриј Медведев, разрађују нову концепцију политичког система земље.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари