ПУТИН: Битка за Русију се наставља, ми ћемо у њој бити победници!

МИТИНГ ПОДРШКЕ ПУТИНОВОЈ ПРЕДСЕДНИЧКОЈ КАНДИДАТУРИ

ОКУПИО 130.000 ЉУДИ НА СТАДИОНУ ЛУЖНИКИ

• ПУТИН: Окупили смо се да кажемо да волимо Русију. Да би цела земља могла да то чује. И зато вас молим да кратком и недвосмисленом речју „да“ одговорите на моје питање - „волимо ли ми Русију?“

  ПРИСУТНИ НА МИТИНГУ: Дааааааааа!         

• Спремни смо да Русију заштитимо увек и у свим временима. Зато нећемо дозволити да се било ко меша у наше унутрашње ствари, нећемо дозволити да нам било ко намеће своју вољу, зато што сами имамо - своју вољу. Вољу која нам је помагала да побеђујемо у  свим временима. Јер, ми смо народ победник. То је у нашим генима, то је у нашем генетском коду. То се код нас преноси са покољења на покољење

• На нама је да још много тога урадимо за Русију и ми ћемо то урадити, ослањајући се на таленат нашег народа, на нашу велику историју која је исписана знојем и крвљу наших предака

• Градоначелник Москве Сергеј Собјањин Путина назвао „правим мушкарцем“

• Најутицајнији руски тв-коментатор Михаил Леонтјев окупљенима рекао да је Русија у прилици да изабере своју будућност а да је Путин - прави избор. При том је упозорио: „Нашој земљи није потребна никаква нова револуција“

        МИТИНГ присталица руског лидера - премијера и председничког кандидата са највећим шансама Владимира Путина - окупио јеу Москви,  на олимпијском стадиону Лужники, око 130.000 људи.

        Окупљенима се, како је и било најављено, обратио сам Путин. Митинг је завршио мини-концерт познате поп-групе „Љубе“ која је позивала присутне да скандирају „Русија“ и „Путин“.

        ФАКТИ преносе интегрални текст Путиновог наступа на митингу:

Драги пријатељи, позврављам све вас који сте данас дошли на стадион, а и све који су остали пред његовим капијама.

        Окупио се, упркос лошем времену, велики број људи. Десетине хиљада. У томе има сиумболике и желим да укажем да су се овде окупили сассвим различити људи. Разни, и по животном добу, и по националности, и по вери. И мушкарци и жене.

        У томе заиста има симболике што смо се окупили баш на 23. фебруар - Дан заштитника отаџбине, јер смо сви ми данас заиста заштитници своје отаџбине.

        Окупили смо се да кажемо да волимо Русију. Да би цела земља могла да то чује. И зато вас молим да кратком и недвосмисленом речју „да“ одговорите на моје питање - „волимо ли ми Русију?“

        ПРИСУТНИ НА МИТИНГУ: Дааааааааа!          

        Наравно, сви ми волимо своју Русију. А оваквих као што смо ми, који имају исте погледе, нису десетине хиљада, већ - десетине милиона у Русији. Нас је у Русији данас 140 милиона а желимо да нас буде још више. Желимо да у нас у Русији буде више деце, да она буду здрава, да имају одлично образовање, а потом - добар посао. А сви смо спремни да радимо на добро наше велике земље. Спремни смо не само да за њу радимо, него и да је заштитимо.

        Спремни смо да је заштитимо увек и у свим временима. Зато нећемо дозволити да се било ко меша у наше унутрашње ствари, нећемо дозволити да нам било ко намеће своју вољу, зато што сами имамо - своју вољу. Вољу која нам је помагала да побеђујемо у  свим временима. Јер, ми смо народ победник. То је у нашим генима, то је у нашем генетском коду. То се код нас преноси са покољења на покољење.

        Ми ћемо и данас победити. Ипак хоћу да вас питам: хоћемо ли победити?

        ПРИСУТНИ НА МИТИНГУ: Дааааааааа!

        Да, ми ћемо победити, али нам није довољно да само победимо на овим изборима. Сви заједно морамо гледати даље. Мораћемо да савладамо мноштво проблема којих имамо, као и увек, више него довољно. Наши проблеми су: неправда, поткупљивост, бахатост чиновника, сиромаштво и неједнакост, на крају крајева. Али, маштам о томе да сваки човек у нашој земљи - и функционер и обични грађанин - живе по савести. Јер, то би нас учинило много јачим.

        Маштам и да у души сваког нашег човека буде нада - нада у бољи живот и срећу. Маштам и да сви ми будемо срећни, свако од нас. Али, како то обезбедити?

        Главно је што смо заједно. А ми - то је вишенационални, али јединствени и моћни народ Русије. Желим да вам кажем да ми никога не гурамо од себе, да никоме не ударамо на образ и никога не дирамо, напрптив - позивамо све да се обједине око наше земље. Дакако, мислим на све оне који нашу Русију сматрају својом отаџбином, на све који су спремни да је сачувају, којима је важна, на све који у њу верују.

        Стога молим све да не гледају преко границе, да не скрећу ни десно ни лево, ни у страну, да не изневеравају своју Отаџбину. Да буду заједно са нама, да раде ѕа своју земљу и свој народ, да воле своју земљу свим срцем, као и ми. Још једном вас питам: волимо ли ми Русију?

        ПРИСУТНИ НА МИТИНГУ: Дааааааааа!

        „Да“ и хвала вам свима за подршку. Свима који сте овде у Лужникима и свима који нису могли да уђу на стадион. Хвала и свима осталима, широм наше огромне и велике Отаџбине, који нас подржавају.

        Не могу да свакога од вас загрлим и да свакоме стегнем руку, али вас све видим и свима захваљујем за подршку и моралну помоћ. Хвала вам за сваки ваш глас. На нама је да још много тога урадимо за Русију и ми ћемо то урадити, ослањајући се на таленат нашег народа, на нашу велику историју која је исписана знојем и крвљу наших предака.

        У овој години ћемо обележити 200-годишњицу Бородинске битке, а како се тим поводом не присетити Љермонтова и његових Чудо-јунака? Ми смо о њима слушали још као деца, у школи, зато памтимо те војнике који су се уочи битке за Москву клели на верност отаџбини и маштали да за њу умру. Сећате ли се како су они тада говорили? И Јесењина ћемо памтити, сећајући се наше величине. Дакле, ево, присетимо се тих речи:

        „Умрите под Москвом,

        Ко што наша браћа умираше!

        А умрети смо обећали

        И заклетву верности испунили!“

        Битка за Русију се наставља, ми ћемо у њој бити победници!

        ПРИСУТНИ НА МИТИНГУ: Дааааааааа!

        Митинг Путинових присталица одржан је под девизом „Заштитимо своју земљу“. Међу говорницима био је и градоначелник Москве Сергеј Собјањин. Он је Путина назвао „истинским мушкарцем“. После њега је наступио најутицајнији руски тв-коментатор Михаил Леонтјев који је окупљенима рекао да је Русија у прилици да изабере своју будућност а да је Путин - прави избор. При том је упозорио: „Нашој земљи није потребна никаква нова револуција!“

        Путинове присталице су, иначе, на митинг дошле са транспарентима: „Ми смо за Путина, Путин је за нас“, „Изабери прави пут“, „Верујем у Русију, верујем у Путина“, „Ми бирамо стабвилност! Ми бирамо Путина“, „Ми исписујемо историју“, „Путин је наш председник“...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари