ПУТИН: Нека опозиција не покушава да трулим зубима уједа власт

РУСКИ ЛИДЕР ОТКРИО ДА МУ СЕ ПОРОДИЦА НИЈЕ ПРЕВИШЕ ОБРАДОВАЛА

ЊЕГОВОМ НОВОМ ПРЕДСЕДНИЧКОМ МАНДАТУ

  • Путин је оценио да је московска полиција на митингу опозиције, који је одржан у Москви 5. марта, дејствовала професионално и коректно иако су многи демонстранти желели да је испровоцирају да употреби силу, оценио је Владимир Путин и нагласио: „Никога нису тукли и нису примењивали специјална средства, мада су неки демонстранти чинили све да према њима буде употребљена сила“
  • Руски лидер је опозицији поручио да би требало да „ослушне глас народа“ јер је за стицање реалне политиче тежине „недовољно шепурење по улицама“. Овоме је још придодао: „Опозиција треба да нуди реалне иницијативе, уместо што трулим зубима покушава да уједа власт“

       ПРЕМИЈЕР РФ Владимир Путин изјавио је да његова породица није била баш обрадована његовом одлуком да се поново кандидује за шефа државе.

       „Њих то баш не радује много“ - рекао је он одговарајући на питање новинара.

       Путин није открио шта су му тачно његови најближи рекли када је донео такву одлуку.

       „То је породична и лична ствар, па, ако може, не бих о томе?“ - рако је премијер.

       Путин је оценио да је московска полиција на митингу опозиције, који је одржан у Москви 5. марта, дејствовала професионално и коректно иако су многи демонстранти желели да је испровоцирају да употреби силу, изјавио је премирјер РФ.

       „Они су професионално радили. Никога нису тукли и нису примењивали специјална средства, мада су неки демонстранти чинили све да према њима буде употребљена сила“ - рекао је Путин одговарајући на питања новинара.

       Указао је да је било новинара којима је пружена помоћ, којих су полицајци спасили. Задатак полиције је - био је категоричан Путин - да натера све да поштују закон, а посебно када се тај закон крши и природно је да прекршиоци треба да одговарају.

       Руски лидер је опозицији поручио да би требало да „ослушне глас народа“ јер је за стицање реалне политиче тежине „недовољно шепурење по улицама“. Овоме је још придодао: „Опозиција треба да нуди реалне иницијативе, уместо што трулим зубима покушава да уједа власт“.

       Путин је током своје прве прес-конференције после председничких избора обећао да ће наћи „прихватљиво решење за затварање теме легитимности приватизације из“90-тих година“.

       „Моје колеге о томе већ размишљају. Међутим, ту постоји неколико елемената. Треба наћи такву формулу која би била прихватљива и за оне који су приватизовали имовину и за друштво. На тај начин бисмо ову тему дефинитивно затворили“ - рекао је прмијер.

       „Да ли ћемо наћи такву формулу, не знам“ -додао је он.

       Путин се нашалио поводом питања - да ли Русе после његовог враћања у Кремљ чека „стезање каиша“.

       „Обавезно, како без тога? Не опуштајте се“ - уз осмех је одговорио Путин.

       Владимир Путин није искључио могућност да је на председничким изборима било неправилности, али је рекао да је уверен да оне нису утицале на коначан резултат јер „износе стоти део процента“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари