ПУТИН: Русија мора бити међу 20 земаља најпривлачнијих за бизнис

ОБЕЋАЊА РУСКОГ ЛИДЕРА НА ИНВЕСТИЦИОНОМ ФОРУМУ „РУСИЈА 2012“

  • За добијање грађевинских и употребних дозвола, нагласио је Путин, бизнису у Русији ће бити потребно – пет пута мање времена и три пута мање „папира“ него у протеклим годинама

        РУСИЈА наредних година мора доћи бар на 20. место међу земљама са најпривлачнијом „пословном климом“ за инвестирање, изјавио је Владимир Путин у Москви, иступајући на инвестиционом Форуму „Русија 2012“.

        Руски лидер је истовремено саопштио да је његова влада припремила „пакет мера за побољшавање услова за вођење бизниса“.

        „Наш задатак је да у неколико наредних година уђемо у круг земаља са најпривлачнијим пословним условима, а то значи да на том путу морамо направити сто корака унапред. Јер, сада смо на 120-ом месту по условима за вођење бизниса“, рекао је Путин.

        Премијер РФ је делимично отворио „пакет“ мера које је најавио. Саопштио је, примера ради, да ће фирме моћи да се на енергетске мреже и изворе прикључују „четири пута брже него досад“, а да ће им убудуће за пореске обавезе и „пролазак царине“ бити потребно три пута односно седам пута мање времена.

        За добијање грађевинских и употребних дозвола, нагласио је Путин, бизнису у Русији ће бити потребно - пет пута мање времена и три пута мање „папира“ него у протеклим годинама.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари