ПУТИН: Русији је доста револуција

ШЕФ РУСКЕ ДРЖАВЕ СА УЧЕСНИЦИМА ОМЛАДИНСКОГ ФОРУМА „СЕЛИГЕР“

  • Говорећи о (не)смењивости власти, руски лидер је указао: „У озбиљним земљама промене морају да буду постпене. Не сме се све рушити до темеља, па почињати од нуле. Уосталом, ми смо имали горка искуства са револуцијама“

        ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин обишао омладински образовни форум (логор) „Селигер“ који се одржава сваке године.

        Први је одржан 2005. а добио је име по месту одржавања -острву Селигер које се налази у Тверској области, близу града Осташков удаљеном од Москве 370 км.

        У ишчекивању председника, учеснике омладинског логора „Селигер“ забављао је познати телевизијски новинар Михаил Леонтјев и главни уредник угледног руског политичког недељника Однако. Он је пред сам долазак Путина упозорио да нема и никада није било објективних медија, а председника Русије препуна сала дочекала је овацијама.

        После поздравних речи Путин је одговорио на најразличитија питања присутних омладинаца.

        Опозиционо расположени Дмитриј Терновски, шеф смене „Селигера“, питао је отворено и директно: кад ће се Русија коначно ослободити несмењивости власти?  

Путин и Леонтјев

        - Све се код нас мења, само је питање којим темпом и по којим правилима. Ево, у нашој влади трећину чине потпуно нови људи. Један од министара би по годинама могао да седи међу вама. У озбиљним земљама промене морају да буду постпене. Не сме се све рушити до темеља, па почињати од нуле. Уосталом, ми смо имали горка искуства са револуцијама – одговорио му је Пути.

        Председников наступ завршен је неформално. Једна од девојака подсетила је председника да ју је пре годину дана пољубио у образ и признала да сада сања да са њим руча. Путин је одговорио да је „разумео што се тиче ручка“.

        Друга девојка упитала је председника да ли нешто сања. Међутим, а Путин је, на њено разочарење, признао да „ништа не сања“.

        Председник није обрадовао ни љубитеље пива. Саопштио је да држава, због изутетно високог нивоа „пивског алкохолизма“  у земљи, размишља да повећа акцизе за ово пиће.

        После разговора са учесницима омладинског форума Путин се прошетао по логору. Том приликом представљени су му млади предузетници, управљачи и инвеститори. Многи млади људи који су своје пројекте представљали претходних година на овом форуму сада се налазе на челу великих иновационих предузећа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари