Путин се спрема да заигра хокеј, да рони и посети Антарктик

РУСКИ ЛИДЕР ЗАЛЕЧИО СПОРТСКУ ПОВРЕДУ ЛЕЂА

И ВРАЋА СЕ СВОМ СПОРТСКОМ „МАЧО-ИМИЏУ“

  • Руски медији су протеклих месеци погрешно најављивали да ће се Кремљ, после Путиновог шездесетог рођендана, а и због доживљене спортске повреде леђа, напустити имиџ „председника-спортисте“. Новинари и аналитичари су претпостављали да ће се одлучити за позицију „мудрог патријарха“ 
  • Политичар - то је стил. Мислим да су замисао да Путин пређе на „имиџ патријарха“ смислили његови политички противници. Повратак екстремним хобијима је добитни „мачо стил“ у најбољем смислу те речи. Тим пре што тек предстоје важни спортски догађаји: Олимпијске игре у Сочију и Универзијада у Казању - убеђен је заменик шефа катедре за општу политикологију московске Високе школе за економију Леонид Пољаков

        ВАЖНА наоко неполитичка вест из Кремља: руски лидер Владимир Путин потпуно је санирао спортску повреду леђа.

       И, нема намеру да послуша савете оних који му (веж месецима) „шапућу“ да се мане активног бављења спортом и изазова „екстремних ситуација“, односно - да се сународницима представи у улози „мудрог патријарха“.

       Јер, његов прес-секретар Дмитриј Песков већ је саопштио: „Председник се враћа актвином бављењу спортом“.

       - Владимир Путин ће наставити активно бављење хобијима. Можда ће током лета да рони. Наставиће борбу за очување ретких животињских врста. Какве везе са овим има „стил патријарха“? Он има свој сопствени, то је лични избор - рекао је Песков. 

       Други извор из председничке администрације изјавио је утицајном московском дневном листу да шеф руске државе у 2013. години планира московском дневном листу „Известија“ да Путин нема намеру само да рони, већ и да игра хокеј и да посети руску антарктичку станицу.

       Путина је у септембру 2012. године председник Чилеа Себастјан Пињеро позвао да заједно посете антарктичке базе РФ и Чилеа. Било је у плану да до те посете дође до краја јануара, међутим путовање ће бити одложено, објавио је Песков. 

       Датум посете још није прецизиран.

       Независно од свега, Путин се досад није бавио заштитом природне околине и неће се тиме бавити - додао је Песков. 

       Руски медији су протеклих месеци најављивали да ће се Кремљ, после Путиновог шездесетог рођендана, а и због доживљене спортске повреде леђа, напустити имиџ „председника-спортисте“. Новинари и аналитичари су претпостављали да ће се одлучити за позицију „мудрог патријарха“. 

       Експерти, међутим, сматрају да је потпуно логична одлука шефа руске државе и његовог окружења да се не мења досадашњи имиџ и не преузима улога „патријарха на власти“. 

       - Политичар - то је стил. Мислим да су замисао да Путин пређе на „имиџ патријарха“ смислили његови политички противници. Повратак екстремним хобијима је добитни „мачо стил“ у најбољем смислу те речи. Тим пре што тек предстоје важни спортски догађаји: Олимпијске игре у Сочију и Универзијада у Казању - убеђен је заменик шефа катедре за обпшту политикологију московске Високе шкколе за економију Леонид Пољаков. 

       Друкчијeг мишљења је генерални директор агенције PR-3000 Станислав Радкијевич. Он наглашава: „Очувати претходни имиџ током трећег мандата - тежак је задатак. Сматрам да би Путину тренутно више одговарао имиџ „мудрог реформатора“ који зна шта да ради“.

       Шеф Фонда за ефективну политику Глеб Павловски уверен је да председник једноставно жели да покаже да је потпуно здрав. 

       - Тешко је замислити да му препоручују баш бављење екстремним спортовима. Сматрам да у свему главну улогу игра лична жеља председника да демонстрира добру форму. А што се тиче посете Антакртику - то је нешто ново што интригира - сматра Глеб Павловски. 

       Бављење спортом и активни одмор - важан су део имиџа руског лидера.

       Током две последње године владавине болесног Бориса Јељцина, Путин је брзо постао популаран захваљујући лету војним надзвучним авионом и обиласку подморнице, подсећају експерти.

       Као што се зна: Путин се активно бави скијањем и борилачким спортовима. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари