Решили да Путину поклоне стрип-календар „Вова и Дима“

Руски аутори календара који је 2010. изазвао скандал на необичан начин „исправили грешку“

  • Необични календар биће штампан у 25.000 примерака, а његови творци се надају да ће стићи до руског премијера и да ће му се свидети
  • Прошле године за Путинов рођендан лансирали календар са обнаженим студенткињама московског новинарског факултета који је изазвао контроверзе

          АУТОРИ прошлогодишњег календара са полуобнаженим студенткињама московског новинарског факултета – који су прошле године покушали да за рођендан поклоне руском премијеру Владимиру Путину – одлучили су да се ове године „изваде“ управо на његовом рођенадану. Тако што су направили нови рођендански календар, али овога пута у форми стрипа који су назвали „Вова и Дима“. Наравно, Вова је Владимир (Путин), а Дима – Дмитриј (Медведев).

          „И Путин и Медведев су људи са осећајем за хумор и зато сам уверен да ће им се календар и цртежи свидети“ – рекао је један од аутора стрип-календара Вова Табак.

"И Владимир Путин и Дмитрий Медведев - люди с чувством юмора, думаю, им это понравится", - сказал на презентации раскраски один из авторов идеи Вова Табак.

          Стрип-календар, иначе, говори о једном дану – почев од устајања - дечака Вова и Дима. А свака страница има пропратни текст. Примера ради: на једној се читаоцу објашњава зашто у Диминој соби висе постери групе Deep Purple и откуд ту производи компаније Apple.

          Стартни тираж необичног стрипа је 25.000 примерака, а његови творци тврде да им је намера била да истакну пријатељство двојице дечака.

          Коаутор, Максим пермин, уверен је у успех подухвата: «Наш стрип-календар намењен је примарно деци, али верујемо да ће бити интерестнтан и многим одраслим и да ће многи хтети да га некоме поклоне».

          И он и Табак су изразили наду - да ће њихов необични поклон стићи до Путина и да ће му се – свидети.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари