«Завидим борбеном мајсторству монаха из манастира Шаолин»

Путин научио клизање на леду и `отворио срце` кинеским новинарима

  • Још се сећам блиставих наступа шаолинских монаха и заиста сам завидео њиховим борбеним вештинама. Ја то не бих умео», признао Владимир Путин у Пекингу
  • Руски премијер је фебруара 2011. јавно обећао да ће научити клизање на леду, а већ у априлу је био на леду са јуниорима који су се такмичили на турниру «Златни пак»

          РУСКИ премијер Владимир Путин, који је у дводневној радној посети Кини, изјавио је у Пекингу да, као неко ко се годинама бави џудоом, завиди мајсторима борилачких вештина из чувеног манастира Шаолин.

          «На мене је јак утисак оставила посета Шаолину која ми је била омогућена за време једне од мојих претходних посета вашој земљи. Још се сећам блиставих наступа монаха и заиста сам завидео њиховим борбеним вештинама. Ја то не бих умео», признао је Путин пред кинеским новинарима.

          У наставку је додао да му се чини да све борбене вештине у свету потичу од кинеског Ву-шу (у преводу: цео свет).

          Истовремено је открио да је већ научио клизање на леду. А кад су кинески новинари приметили да он има `веома разноврсна интересовања, од џудоа до летења авионом и подводног пливања`, руски лидер продемонстрирао скромност, рекавши: «Ја у томе не видим ништа нарочито. Стотине хиљада људи се баве џудоом. Огроман је број оних који управљају авионима или воле подводно пливање. Ја, напросто, волим да освајам све ново. Учење новог за мене је право задовољство».

          Руски премијер је фебруара 2011. јавно обећао да ће научити клизање на леду, а већ у априлу је био на леду са јуниорима који су се такмичили на турниру «Златни пак».

Подробније: http://news.mail.ru/politics/7041648/

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари