Путинови „НАШИ“ и „Млада гарда“ блокирали неодобрене демонстрације

РУСКА ОПОЗИЦИЈА ПОНОВО ОДРЖАЛА МИТИНГ

У ЦЕНТРУ МОСКВЕ, АЛИ НИЈЕ БИЛА САМА

Присталице Јединствене Русије

  • Привођења су почела кад су опозиционари одбили да прекину неодобрени протест и почели да извикују отворено антивладине пароле, а убрзо и да полицију гађају тврдим предметима (углавном флашама)
  • Полиција поново привела око 300 учесника. Међу њима су се нашли лидер партије Јаблоко Сергеј Митрохин, бивши вицепремијер Борис Њемцов и лидер руских анархобољшевика Едуард Лимонов
  • Сва тројица су убрзо пуштена кући, а и њих и све остале приведене учеснике протеста чека - виђење са судијом за прекршаје и плаћање новчане казне

        РУСКА опозиција која се не мири са резултатима недељних парламентских избора поново је изашла на московске улице. Овога пута без траженог и добијеног одобрења градских власти.

        Овога пута на тријумфалном тргу. Укупно око 7000 људи који су скандирали „Путине, одлази“ и „Русија без Путина“. Међутим, нису били сами. Тик уз њих митинговале су присталице Владимира Путина и Јединствене Русије из покрета „Наши“, „Русија Млада“ и „Млада гарда“, тако да је полиција морала да направи „живи зид“ између два сукобљена табора.

        Припадници ове три организације нису митинговали, али су организовано стајали у непосредној близини. Са намером, како су саопштили, да не дозволе „провокације опозиције“.

        Једно време је међу њима вођен мали вербални рат. Путинове присталице су скандирале: „За изборе, за Путина“ и „Напред Медведев“, а демонтранти „Срамота“ и „Хоћемо поштене изборе“

        Путинисти су истовремено ударали у бубњеве, потпуно заглушујући противнички табор.

        Привођења су почела кад су опозиционари одбили да прекину неодобрени протест и почели да извикују отворено антивладине пароле, а убрзо и да полицију гађају тврдим предметима (углавном флашама).

        Пошто се радило о недозвољном протесту, полиција је поново привела око 300 учесника. Међу њима су се нашли лидер партије Јаблоко Сергеј Митрохин, бивши вицепремијер Борис Њемцов и лидер руских анахобољшевика Едуард Лимонов.

        Сва тројица су убрзо пуштена кући, а и њих и све остале приведене учеснике протеста чека - виђење са судијом за прекршаје и плаћање новчане казне.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари