РОГОЗИН: Дајмо држављанство косовским Србима, примимо их као браћу у невољи

СТАЛНИ ПРЕДСТАВНИК РУСИЈЕ ПРИ НАТО

ЗА ОКРУГЛИМ СТОЛОМ „ЗА УНИЈУ“ КОЈИ ЈЕ У ТОКУ У МОСКВИ

  • Русија је данас последња нада људи које су заточили у косовско-албанском затвору, а ми имамо толико напуштених села и испражњених градова и толико територија које траба освајати. Зашто, с обзиром на овакво стање ствари, не бисмо себи дозволили да примимо тих 20.000 људи, да им дамо држављанство и да их укључимо не у имиграциони програм, већ у програм репатријације?! Зашто не бисмо на косовске Србе гледали као на своју браћу коју прима отаџбина – рекао Дмитриј Рогозин

        РУСИЈА мора да са дужном пажњом размотри молбу више од 20.000 косовских Срба који траже њено држављанство – изјавио је стални представник Москве при НАТО  Дмитриј Рогозин.

        „Русија је данас последња нада људи које су заточили у косовско-албанском затвору, а ми имамо толико напуштених села и испражњених градова и толико територија које траба освајати. Зашто, с обзиром на овакво стање ствари, не бисмо себи дозволили да примимо тих 20.000 људи, да им дамо држављанство и да их укључимо не у имиграциони програм, већ у програм репатријације?! Зашто не бисмо на косовске Србе гледали као на своју браћу коју прима отаџбина“, рекао је Рогозин за округлим столом „За Унију“ који је у току у Државној Думи.

        Однос према молби косовских Срба, нагласио је Рогозин, важно је питање за Русију јер ће и њеном народу и народима целе Евроазије  - кад јој се обрате за помоћ - „помоћи да схвате колико вреди Русија“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари